24. 06. 2021.
Dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća

Dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća

Dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća

Na Trgu Krajine danas je povodom obilježavanja „Dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća“ upriličeno nekoliko aktivnosti kojima se želi skrenuti pažnja javnosti da se prisjetimo svih stradalih u nesrećama.

Ove godine broj smrtno stradalih osoba iznosi 131, što znači da je ova godina nešto lošija u odnosu na prošlu kada je statistika za čitavu godinu iznosila isti broj. Broj teško povrijeđenih osoba na našim cestama  iznosi 632, dok je 2392 lakše povrijeđenih osoba.

iscenirana nesreća

 

Isceniranom saobraćajnom nesrećom u kojoj su učestvovala dva oštećena vozila, javnosti se nastojala skrenuti pažnja  na koji način se izazivaju saobraćajne nesreće, ali u isto vrijeme  na koji  način se nesreće mogu izbjeći.

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja RS, Milija Radović ističe da je ovo dan kada se suosjećamo sa porodicama nastradalih, dan kada se  svi trebamo zapitati da li dovoljno radimo da saobraćajnih nesreća bude manje.

“Danas smo zahvalni Crvenom krstu, Tehničkoj školi, Auto – moto savezu kao i ostalim segmentima koji su  upriličili ovo obilježavanje”, rekao je  Radović.

dan sjećanja broj dan sjećanja

Pomoćnik ministra saobraćaja i veza RS, Nataša Kostić  ističe da svi treba da razmišljamo o posljedicama ponašanja u saobraćaju i da sami na sebe djelujemo,ali istovremeno i da se odgovorno ponašamo.

“Prije svega moramo da budemo odgovorni, pa onda da utičemo i na druge učesnike u saobraćaju kako bi smanjili broj žrtava”, kaže Nataša Kostić.

Takođe, povodom svjetskog dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća, koji je ove godine pod sloganom „Vrijeme je da se sjetimo – reci NE nezgodama na putu!“, u subotu 14.11.2015. u hramu Hrista Spasitelja sa početkom u 11h služen  je parastos kao i paljenje svijeća. Istog dana organizovan je i koncert klasične muzike u Vijećnici Banskog dvora sa početkom u 20h.

(Nataša Kondić/mojKontakt)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender