23. 11. 2020.
Protest u Podgorici: Ori se “bacite nam suzavac”

Protest u Podgorici: Ori se “bacite nam suzavac”

Protest u Podgorici: Ori se “bacite nam suzavac”

19:55 – “Opkoljavanje” je završeno. Poslanik DF-a Milutin Đukanović se zahvalio demonstrantima koji su učestvovali u performansu. “Odavno nije videla ovakva organizovanost i smirenost”. Pre njega poslanik Milan Knežević je ponovio zahteve DF-a u vezi formiranja prelazne vlade i pozvao na dijalog sve parlatamentarne subjekte.

19:47 – Demonstranti na platou ispred Skupštine bacili desetine “lampiona želja” (baloni punjeni heliumom).

baloni
19:40 – Novinarka RTCG onemogućena da pošalje izvještaj sa protesta pošto je grupa demonstranata
iza nje uzvikivala uvredljiv rimovani slogan na račun Javnog servisa.
podgorica

19:33 – Demonstranti se okupljaju pred Skupštinom gde se očekuje završni deo protesta….

19:20 – Demonstranti formirali kolone ulicama u centru Podgorice, mnogi drže zapaljene sveće… Aktivisti DF-a formirali kolonu sa upaljenim bakljama. Demonstranti skandiraju “bacite nam suzavac”

19:00 – Poslanik Nebojša Medojević poručio da iza “protesta stoji pravda i istina”.

18:56 – Iz DF-a saopštili da policija ometa dron kojim organizator snima skup.

18:50 – Poslanik Koča Pavlović saopštio će oko 200 aktivista DF-a markirati pozicije í između njih će biti prazan prostor koji će ispuniti prisutni građani.

“Jednu grupu građana će predvoditi Andrija Manić, drugu Nebojša Medojević. Planirano je da se te dve grupe sastave kod Skupštine. Svaki aktivista ce prvo upaliti sveću, a potom i baklju kao obeležje slobodnog lanca ljudi”, kazao je Pavlović.

18:45 – Poslanik DF-a Predrag Bulatović poručio da su protesti DF-a mirni. Večeras šaljemo poruku da nismo nasilnici. Skup ćemo završiti ispred Skupštine odakle je Đukanović pokušao zauvek da nas rastera. Mi opkoljavamo privatne institucije, a ne državne. Tražimo prelaznu vladu, a ne vlast sa ulice.

18:40 – Poslanik DF-a Janko Vučinić rekao da “institucije samo služe diktatoru i kriminalnim strukturama da se iživljava nad narodom. Đukanovic broji posljednje dane na vlasti i na slobodi”.

18:25 – Pušteno tonsko obraćanje Mija Martinovića koji se u bolnici oporavlja od batina dobijenih na prethodnim demonstracijama DF-a. “Istrajte u borbi za slobodnu Crnu Goru”.

18:20 – Gojko Raičević iz Pokreta Ne u NATO rekao da je na mejl portala in4s stiglo obaveštenje veterana SAJ u kojem se ograđuju od ponašanja kolega na prošlom protestu DF-a.

18:15 Prvi govor održao je poslanik DF-a Slaven Radunović. On je okupljenima poručio da su “noćna mora Mila Đukanovića”.

opkoljavanjeFoto: Danilo Jauković

18:05 – Protest u organizaciji Demokratskog fronta počeo minutom ćutanja zbog žrtava terorizma širom sveta.

Prema planu organizatora demonstranti će večeras formirati lanac oko zgrada Skupštine, Vlade, Predsedništva, CNP-a, Prve banke… Okupljanje se održava pod nazivom “Opkoljeni ste”.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender