30. 11. 2020.
Ekstremistički portal ”Vijesti Ummeta” uređuje se iz Amerike

Ekstremistički portal ”Vijesti Ummeta” uređuje se iz Amerike

Ekstremistički portal ”Vijesti Ummeta” uređuje se iz Amerike

Portal Vijesti Ummeta, koji podržava “Islamsku državu”, lociran je na prostoru Džordžije u SAD, izjavio je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić.

„Danas smo ustanovili da se radi o portalu smještenom na prostoru SAD. Sada slijedi saradnja sa institucijama SAD kako bi se identifikovalo gdje i na kom mjestu se nalazi taj portal. Prije nekoliko dana za sličan portal smo ustanovili da je sjedište na prostoru Švajcarske, a prema informacijama sa kojima raspolažemo portal Vijesti Ummeta lociran je na prostoru Džordžije u SAD“, naglasio je Mektić u izjavi za “Nezavisne novine”.

Mektić je rekao da je prijetnja građanima BiH koju je juče objavio islamistički blog Vijesti Ummeta direktna prijetnja bezbjednosnim agencijama BiH.

Dodao je da je danas za predstavnicima francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova razgovarao i o toj temi, kako locirati islamističke portale, kako ih locirati, ukinuti i zabraniti njihov rad.

Mektić boravi u Parizu gdje je prisustvovao sastanku sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Francuske.

“Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Francuske danas su nam prezentovali način na koji se bore protiv terorizma, posebno kada je u pitanju vanredna situacija, kao što je ova u kojoj se sada Pariz nalazi i razgovarali o zakonskom okviru za borbu protiv terorizma”, izjavio je Mektić.

(Mondo/NN)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender