24. 07. 2021.

Lažne dojave o bombama u Srpskoj

Policija je evakuisala radnike, koji priznaju da im nije bilo svejedno kada su čuli šta se dešava. Samo im je rečeno da izađu iz zgrade, a kažu da su radna mjesta napustili bez mnogo panike.

Vijesti su čekali nedaleko od zgrade, a vratili su se kad je potrvđeno da je dojava bila lažna.

” Samo nam dojavili, izađite, izđite, izašli .. Ja se nisam uspaničila, jer mislim malo zezancije, eto tako” kaže Mira Milidrag, Osnovni sud Istočno Sarajevo.

Odmah nakon dojave evakuisani su i osnovci iz škole Sveti Sava koja se nalazi u blizini zgrade suda. Simo Gračanin, koji je poveo unuku u školu, tek kada je došao saznao je šta se dešava.

“Rekli su sada da ne radi, javlja mi sada ćerka da je učiteljica javila da ne radi škola. Strašno, ali eto ne znam sta bi vam rekao”, kaže Simo Gračanin, Istočno Sarajevo.

Iako je dojava bila lažna, roditelji su obaviješteni da nema ni druge smjene za osnovce. Što se suda tiče, svi koji su danas imali posla, moraće sutra ponovo da dođu.

Zanimljivo je da se preko puta zgade Osnovnog suda u Istočnom Sarajevu, gdje je jutros i bila dojava o postavljenoj bombi nalazi Agencija za istrage i zaštitu BiH. Međutim prema svim dostupnim saznanjima, ova dojava nema nikave veze sa jednom od najvažnijih policijskih agencija u BiH, a ni mjere obezbjeđenja oko SIPA u vrijeme provjera zgrade Osnovnog suda nisu bile pojačane.

Na nogama su bili i Sokočani. I u tamošnji Osnovni sud stigla je infomacija o postavljenoj bombi koja se takođe ispostavila kao lažna.

“Operativno dežurstvo CJB Istočno Sarajevo jutros oko 10 časova dobilo je dojavu o postavljene četiri bombe, sa po dva kg eksploziva u zgradu u Istočnom Sarajevu i Sokocu. Policija je odmah reagovala i djecu i izvršeni KDZ pregledom utvđeno je da su dojave na sreću bile lažne”, rekla je Danka Tešić, portparol CJB Istočno Sarajevo.

Dojave o bombama, u posljednje vrijeme i nisu bile toliko česte, a najčešće se radilo o školama i dječijim nestašlucima. Ovoga puta meta su bili sudovi, pa je policija posebno oprezna.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender