29. 11. 2020.
Održan “ Ukrajinski bal” u Banjoj Luci

Održan “ Ukrajinski bal” u Banjoj Luci

Održan “ Ukrajinski bal” u Banjoj Luci

Kulturno-prosvjetno udruženje Ukrajinaca „Taras Ševčenko“  iz Banja Luke održalo je u petak, 13.novembra  tradicionalo kuturno-zabavno veče „  Bal 2015“ u  restoranu vodenog parka Akvana u Banjoj Luci  u 20:00.

Više od 46 godina članovi Kulturno-prosvjetnog udruženja Ukrajinaca „ Taras Ševčenko“ organizuju kulturno-zabavno veče „Bal “ koje je prilika da se pokaže bogata kultura Ukrajinaca kao način druženja i čuvanja običaja od zaborava. Predsjednik KPUU „Taras Ševčenko“ je gospodin Vasilj Pristaš.

Ovogodišnji bal obilježio je nastup hora ovog udruženja i folklorne grupe Ukrajinaca. Gosti programa bili su i načelnica za društvene djelatnosti grada Banja Luke gospođa Ljubinka Dragojević, predstavnici Ministarstva prosjete i kulture  RS  kao i predsjenik Saveza nacionalnih manjina gospodin Franjo Rovera.

Sekretarica udruženja Sunčica Laguza rekla je da je ovo odlična prilika za druženje i čuvanje običaja od zaborava. Naglasila je i da udruženje ima dobru saradnju sa gradom Banja Luka kao i sa drugim gradovima Republike Srpske.

Tokom  programa gostima su služena tradicionalna ukrajinska jela boršč i piroge.

(Marina Cvijetić/mojKontakt)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender