24. 07. 2021.
Putin naredio formiranje novih oružanih snaga

Putin naredio formiranje novih oružanih snaga

Putin: Udružimo se protiv terorizma dok imamo vremena

Ruski lider je u svom govoru na Generalnoj skupštini UN u septembru, pozvao na formiranje međunarodne koalicije za borbu protiv terorizma, prenosi TASS.

“Tragični događaji koji su uslijedili su samo potvrdili da smo bili u pravu”, naglasio je Putin.

Putin je rekao da je potrebno uspostaviti konkretnu organizaciju koja će moći da preduhitri i spriječi terorističke napade, kao i da se bori protiv terorizma na globalnom nivou. Ruski predsjednik je predložio da se ujedine napore u borbi protiv “Islamske države” i ponovio da mu je žao što je SAD odbila ruski prijedlog za saradnju.

“Mi smo uvijek bili otvoreni za tu saradnju. Pretpostavljamo da ova saradnja može biti uspostavljena kako na političkom nivou, tako i između obavještajnih službi koje bi trebalo da aktivno sarađuju jedne sa drugima, razmjenjuju informacije, pomažu jedne drugima i upozoravaju jedna drugu na opasnosti”, rekao je ruski predsjednik.

Prema njegovim riječima, cilj borbe protiv terorizma je da se postigne političko rješenje u Siriji, pri čemu je neophodno da se odluči ko su teroristi, a ko politički protivnici u Siriji. Putin je dodao da je Rusija spremna da podrži borbu oružane sirijske opozicije protiv “Islamske države”.

“Jedan dio oružane opozicije smatra da je moguće započeti, uz podršku Rusije, aktivnu vojnu kampanju protiv `Islamske države`. Mi smo spremni da im pružimo vazdušnu podršku”, izjavio je ruski lider i zaključio da bi to mogla biti solidna osnova za dalje političke napore u rješavanju sirijske krize.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender