03. 12. 2020.
Bili smo na Izložbi grafike „Fragmentacija arhetipa“

Bili smo na Izložbi grafike „Fragmentacija arhetipa“

Bili smo na Izložbi grafike „Fragmentacija arhetipa“

Ermina Resić sa Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, ističe da sama izložba predstavlja simbiozu dugogodišnjeg rada, na koji su uticali mnogobrojni aspekti, između ostalog psihologija i astrologija.

“Izdvojila sam namanje dvije godine za štampu, a sam proces rada je bio jako složen. Uglavnom sam se bavila akvatintom, bakropisom, kao i suhim žigom. Iskoristila sam maksimalno sve što mi grafika nudi da bih dobila efekat arhetipa ili ostatak anime”, ističe ova mlada Sarajka.

20151117_184302

Kao inspiraciju navodi tarot karte i arhetipe, odnosno obrasce ponašanja, način na koji se oni razvijaju i utiču u današnjem društvu.

“I dalje ću se baviti istim motivima i tematikom. Smatram da trebam više napredovati što se tiče digitalne grafike i da na neki način pokušam uticati kako bi to bilo malo modernije i pristupačnije publici”, kaže Ermina.

20151117_184459

Naglasila je da je zahvalna na ovakvoj prilici i ovakvom gostoprimstvu koje joj je pružila organizacija UDAS , te se nada da će je put ponovo vratiti u Banju Luku.

„Fragmentacija arhetipa“ je treća po redu izložba grafike u okviru kulturne manifestacije „Jesen grafike 2015“.

Izložba grafike otvorena je do 30. novembra 2015. godine, a  svi zainteresovani izložbu mogu pogledati radnim danom i subotom u trajanju od 9 – 15h.

(Nataša Kondić/mojKontakt)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender