02. 12. 2020.
Poruka selektora Francuske koja će naježiti naciju

Poruka selektora Francuske koja će naježiti naciju

Poruka selektora Francuske koja će naježiti naciju

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan priznao je da ni on ni igrači nisu obraćali pažnju na eksplozije za vrijeme prijateljske utakmice protiv Njemačke u petak uveče u Parizu.

Uoči prijateljskog susreta sa Engleskom u Londonu, on je takođe zahvalio navijačima na podršci poslije terorističkih napada na francusku prestonicu koji su šokirali svet.

“Došli smo ovdje da predstavljamo svoju zemlju s ponosom, još većim nego što je uobičajeno. Eksplozije? Da, čuli smo buku, ali bili smo potpuno skoncentrisani na igru. U takvim trenucima na buku se i ne obraća pažnja. Tek kasnije shvatili smo šta se dogodilo”, rekao je Dešan, a prenosi BBC.

U seriji terorističkih napada na Pariz u petak uveče ubijeno je ukupno 129 ljudi, a jedan od ciljeva terorista bio je i stadion “Francuska” na kojem je u to vrijeme igran prijateljski meč između domaćina i Njemačke.

“Kada je postalo jasno da reprezentativci Njemačke žele da ostanu na stadionu, uprkos preporukama službe bezbjednosti, prišao sam Joakimu Levu i rekao da ćemo da ostanemo s njima. Vratili smo se u Klerfonten mnogo sati kasnije, bilo je teško i pokušati da jedete ili spavate”, istakao je francuski selektor.

“Da li imam poruku za teroriste? Mi smo samo treneri i igrači, nama je teško da odgovorimo na takve zločine. Svi u timu razmišljaju o žrtvama, njihovim porodicama i prijateljima, ali da budem iskren, ja radije ne bih govorio o tome. Veoma sam zahvalan na riječima podrške koje smo dobili”, zaključio je Dešan.

Prijateljska utakmica između Engleske i Francuske igra se u utorak od 21 sat na londonskom stadionu Vembli.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender