28. 11. 2020.
Terorista dao intervju: Alah me poslao u Evropu!

Terorista dao intervju: Alah me poslao u Evropu!

Terorista dao intervju: Alah me poslao u Evropu!

Terorista osumnjičen za stravične napade u Parizu Abdelhamid Abud dao je u februaru mjesecu intervju za džihadistički magazin Dabik koji izdaje “Islamska država” u Siriji i evo šta je tada poručio…

 On je izjavio da je njegova misija da ode u Evropu i teroriše one koji “vode rat protiv muslimana”.

Alah je mene izabrao da idem u Evropu i terorišem krstaše koji vode rat protiv muslimana”, kazao je Abud za Dabik – magazin koji izdaje “Islamska država”, a prenose svjetski mediji.

Abud je napad na Pariz navodno planirao iz Sirije, gdje se još bori za ISIS. Bio je vođa terorističke ćelije u Vervijeu, koju je rasturila belgijska policija u oružanom obračunu u januaru, kada su ubijena dvojica džihadista.

On se iz Sirije sa još dvojicom “kolega” vratio u Belgiju kako bi “terorisao krstaše koji vode rat protiv muslimana”.

Abud je tada rekao da je u stanju da izvede napade na zapadu ispred nosa obavještajnih belgijskih službi.

Pozirajući na fotografiji sa zastavom ISIS-a i Kuranom, Abud je rekao da su on i njegovi prijatelji bili suočeni s raznim iskušenjima na jednomjesečnom putovanju za Evropu.Proveli smo mjesec i po tražeći put u Evropu, i Alahovom snagom, uspjeli smo da dođemu u Belgiju”, rekao je Abud.

Nije objavljeno gdje se to desilo.

On je rekao da su neki njegovi prijatelji ubijeni tokom policijske racije u Belgiji, u januaru ove godine.

Abud je tada rekao i da je bezbjednosnim službama poznat od ranije. “Znali su da sam sa braćom planirao neke operacije. Tako su me pratili obavještajci iz cijelog svijeta – od Evrope i Amerike…”, rekao je Abud.

On je kazao da su u okviru akcije njegovog hapšenja uhapšeni muslimani u Grčkoj, Španiji, Francuskoj i Belgiji… “Svi oni su uhapšeni, a nisu imali nikakve veze s nama”, rekao je Abud za Dabik, a prenosi “Gardijan”.

Osuđen je na 20 godina u odsustvu, sa još 32 islamistička terorista.

Policija sumnja i da je pomagao pri organizovanju terorističkog napada na voz iz Amsterdama za Pariz, 21. avgusta, kao i zavjeru u kojima su planirani napadi na crkve u Parizu.

Njegova familija je ranije objavila da je mrtav, ali se sad ta tvrdnja smatra lažnom, piše londonski “Telegraf”.

Pretpostavlja se da je sigurno bio u Raki, prijestonici džihadista u Siriji, u aprilu i junu ove godine.

Terorista za koga svjetski mediji navode da je “mozak” operacije terorističkih napada u Parizu u kojima je ubijeno 129 osoba, a više od 350 ranjeno, ispričao je da ga je jednom zaustavio policajac nakon što je njegova fotografija objavljena u belgijskim medijima, ali da ga je pustio jer “nije primjetio sličnost”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender