22. 06. 2021.
Narednih dana kiša i snijeg

Narednih dana kiša i snijeg

Za vikend stiže zahlađenje, moguć i snijeg!

Prema podacima koje je objavio Federalni hidrometeorološki zavod, u dane vikenda može se očekivati zahlađenje praćeno padavinama. Na jugu BiH očekuju se obilne kiše, a u unutrašnjosti zemlje izraženiji pad temperature i snijeg.

Do petka 20. novembra građani BiH moći će uživati u stabilnom vremenu uz duže sunčane intervale sa relativno visokim temperaturama za ovo doba godine. Po kotlinama i uz rijeke moguća je pojava magle koja bi ponegdje mogla biti mjestemično dugotrajnija.

Temperature će u periodu do 20. novembra biti slične kao u prethodnim danima. Jutarnje će se kretati od 1 do 7, na jugu do 10 stepeni Celzijusa, dok će tokom dana biti toplije. Na jugu između 16 i 19, a u unutrašnjosti od 12 do 15 stepeni Celzijusa.

Početkom vikenda, 20. novembra doći će do postepene i osjetnije promjene vremenskih prilika koje će se pogoršati i biće praćene padavinama i zahlađenjem. Kulminacija vremenskih promjena očekuje se u subotu i nedjelju. Na jugu bi trebala biti obilnija kiša, a u unutrašnjosti snijeg.

Iz FHMZ, u svojoj dugoročnoj prognozi za drugi dio novembra, predviđaju da će do stabilizacije vremenskih prilika doći od 23. novembra uz postepeni prestanak padavina. Ipak, trebalo bi biti hladnije sa temperaturama primjerenijim ovom dijelu godine. Ponovo pogoršanje vremena očekuje se od 29. novembra.

Sličnu prognozu, ali kratkoročnu za pet dana, izdao je i Republički hidrometeorološki zavod Republike Srpske. Prema njihovoj prognozi stabilno vrijeme potrajaće do petka 20. novembra, kada će uslijediti pogoršanje. U večernjim satima u subotu očekuje se naglo zahlađenje praćeno kišnim, a u planinskim predjelima i snježnim padavinama.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender