28. 11. 2020.
Banja Luka: Obilježen Međunarodni dan srednjoškolaca

Banja Luka: Obilježen Međunarodni dan srednjoškolaca

Banja Luka: Obilježen Međunarodni dan srednjoškolaca

Ovaj dan je povezan s Deklaracijom o pravima srednjoškolaca.

“Obilježavajući ovaj Dan dajemo priliku zainteresovanim učenicima škole da zamijene ulogu sa profesorom i umjesto njega održavaju časove, dok odabrani učenici iz Savjeta učenika mijenjaju osnovne administrativne funkcije u školi”, kažu organizatori.

Različite srednje škole obilježavaju ovaj Dan na različite načine, organizacijom koncerata, tribina, predavanja, sportskih turnira sa svrhom upoznavanja učenika o pravima učenika i radu u Savjetu učenika.

Danas su delegacije Savjeta učenika Gimnazije Banjaluka i Savjeta učenika Elektro Tehničke škole“Nikola Tesla“ iz Banjaluke održali zajednički radni sastanak, a kasnije su svi zajedno posjetili Srednjoškolski centar „Gemit –Apeiron“ gdje su ih ugostili na prikladan način.

Ovaj Dan pored svrhe komemoracije ima i cilj da podstakne mlade ljude da se aktivnije uključe i budu što produktivniji u svojoj školi. Zamjenom mjesta učenika i profesora oni se se podstiču na bolju saradnju sa svojim predavačima i na taj način pomažu doprinosu efektnijeg plana i programa, a ujedno se i pripremaju za svoj ultimativni zadatak, a to je uključivanje u svijet odraslih.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender