22. 06. 2021.
Narednih dana kiša i snijeg

Narednih dana kiša i snijeg

Uživajte u suncu: Za vikend će padati snijeg

Dežurni sinoptičar Igor Kovačić rekao je da će u subotu, 21. novembra, biti pretežno oblačno i kišovito vrijeme, uz priliv znatno hladnijeg vazduha.

Krajem dana naglo će zahladnjeti, prvo na zapadu, gdje će se na planinama temperatura spustiti ispod nule, a kiša će tokom noći prelaziti u snijeg.

U nedjelju, 22. novembra, uslijediće formiranje snježnog pokrivača, višeg u planinama i brdsko-planinskim predjelima.

“U nižim predjelima više snijega biće na prelazu na ponedjeljak. Na jugu u noći i ujutro očekuje se obilnija kiša, zatim povremena, a tokom dana i poslije podne postojaće uslovi i za pljuskove. Najviša dnevna temperatura iznosiće od jedan do šest stepeni Celzijusovih”, naveo je Kovačić.

Prema njegovim riječima, u noći na ponedjeljak, 23. novembra, i dalje će biti snijega. Tokom tokom dana očekuje se prestanak padavina, ali će i dalje biti hladno.

Temperatura će na planinama biti ispod nule, a u ostalim predjelima od jedan do pet stepeni Celzijusovih.

“Na prelazu na utorak, 24. novembra, naoblačenje sa zapada ponovo će donijeti kišu i snijeg u višim predjelima, kao i u srijedu i četvrtak, 25. i 26. novembra. U višim predjelima biće snijega, a u nižim predjelima susnježice, te ledene kiše i kiše. Noćna temperatura u planinama biće u minusu, u nižim predjelima oko nule, a dnevna temperatura od jedan do pet stepeni Celzijusovih”, naveo je Kovačić.

On je rekao da će snježni pokrivač u brdsko-planinskim predjelima iznositi i do 20 centimetara.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender