24. 07. 2021.
Žena se raznijela eksplozivom tokom policijske akcije

Žena se raznijela eksplozivom tokom policijske akcije

Žena se raznijela eksplozivom tokom policijske akcije

Dvije osobe su poginula, uključujući i ženu koja se raznijela, tokom akcije hvatanja osumnjičenih za učešće u terorističkim napadima, potvrdila je policija.

Francuski zvaničnici rekli su da je sedam ljudi uhapšeno danas u raciji u pariskom predgrađu Sen-Deni, u stambenoj zgradi gdje su se nalazili osumnjičnei za prošlonedjeljne terorističke napade.

Ove informacije potvrdili su visoki policijski zvaničnik i kancelarija tužilaštva u Parizu, ali nisu identifikovali osumnjičene, prenio je AP.

Vlasti vjeruju da se u zgradi krije još najmanje jedna osoba.

U Parizu je u toku akcija hapšenja Abdelhamida Abauda, označenog kao glavnog organizatora terorističkih napada u Parizu. Ranije je javljeno da je uhapšeno pet osoba u akciji policije u predgrađu Pariza, javlja Rojters.

AP prenosi da je policija navela da je dvoje osumničenih ubijeno, kao i da se radi o muškarcu i ženi. Treća osoba je navodno bila slučajni prolaznik, ali to još nije potvrđeno.

Francuska policija je tri puta zaustavila “golf” u kojem su se nalazila trojica osumnjičenih za umiješanost u napade u Parizu kada su se poslije napada vraćali u Belgiju, gdje žive. Pronađen telefon za koji se smatra da ga je koristio terorista, prenosi Si-En-En.

Muškarac koji je danas uhapšen tokom policijske racije u sjevernom pariskom predgrađu San Deniju izjavio je da je stan iznajmio dvojici Belgijanaca kako bi učinio uslugu svom prijatelju, “ne znajući da su to teroristi”.

– Јedan prijatelj me je pitao da iznajmim stan njegovim prijateljima na par dana”, rekao je uhapšeni vlasnik stana, u koji je francuska policija rano jutros upala pod sumnjom da se u njemu nalazi “mozak” niza terorističkih napada.

AFP je objavio da su u akciji uhapšene tri osobe.

CNN prenosi da je ubijeno dvoje terorista, kao i da je stradao jedan civil. Јednu osobu je ubila policija snajperom, dok se druga raznijela eksplozivom.

Četiri policajca su povrijeđena. Situacija se polako smiruje, piše većina stranih medija.

Francuski list Le Monde ranije je javio da su najmanje dvije osobe poginule tokom policijske opsade, kao i da je potvrđeno da je meta policije Abdelhamid Abaud.

Operacija u sjevernom delu Pariza Sen Deni traje duže od tri sata. Mediji prenose da je poginula najmanje jedna osoba, a da su ranjena tri policajca. Јoš nije poznata sudbina Abdelhamida Abauda. Neki mediji prenose da je sa njim i Salah Abdesla za kojim je policija raspisala potjernicu poslije napada, kao i neimenovani deveti napadač.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender