25. 11. 2020.
Napadač izvršio samoubistvo

Napadač izvršio samoubistvo

Napadač izvršio samoubistvo

Napadač u sarajevskom naselju Rajlovac počinio je samoubistvo, rekao je Srni zamjenik ministra odbrane Boris Jerinić.

Jerinić je naveo da je eventualni počinilac lociran u kući roditelja, da je specijalna jedinica policije upala u kuću, gdje je našla beživotno tijelo okrenuto prema zemlji i da se utvrđuje identitet.

“Prema posljednjim informacijama, počinilac je izvršio samoubistvo”, rekao je Jerinić.

On je napomenuo da je u Sarajevu počela vanredna sjednica Savjeta ministara BiH kojoj prisustvuju svi relevantni faktori – od direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH, Obavještajne službe, kantonalnog i federalnog Ministarstva unutrašnjih poslova, tužilaštva.

Jerinić je dodao da će na sastanku biće iznesene prikupljene informacije, da se utvrdi koji su motivi i da se tužilac izjasni o tome da li je riječ o činu terorizma, da bi se znalo da li će Sipa preuzimati ovaj slučaj ili će to ostati na federalnom nivou.

“Očigledno je da je motiv bio uniformisana lica i to je ono što zabrinjava, jer pucanj u uniformu je pucanj u državu”, rekao je Jerinić i napomenuo da još nema zvaničnih izjava od tužioca, da se čekaju te informacije da bi se moglo dalje djelovati.

Enes Omeragić /34/ je u sinoćnjem napadu ubio pripadnike Oružanih snaga BiH Armina /Murisa/ Salkića i Nedeljka /Dušana/ Radića.

Prilikom napada Omeragić je uzvikivao “Alahu ekber”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender