30. 11. 2020.
“Lešinari”: Grad Banjaluka kriv za stanje u Borcu

“Lešinari”: Grad Banjaluka kriv za stanje u Borcu

Obraćanje Lešinara predsjedniku Republike Srpske

Poštovani predsjedniče Republike Srspke,

ovim putem želimo da Vam se obratimo povodom situacije koja je kulminirala u Fudbalskom klubu Borac i zatražimo pomoć u spašavanju sportskog kolektiva Republike Srpske od vitalnog nacionalnog značaja. Hvala Vam što ste našli vremena, prepoznali kritičan momenat u tom trenutku i uveličali svojim prisustvom utakmicu sa Fudbalskim klubom Vojvodina i hvala Vam što ste finansijski pomogli da Borac opstane u više navrata.

Sljedeće godine FK Borac bi trebalo da proslavi 90. rođendan, a svi strepe hoćemo li ga uopšte dočekati. Činjenica je da FK Borac ne može preživjeti, a ni napredovati sa ovolikim dugovima. FK Borac ne može da funkcioniše tako što dobije od grada Banjaluka jednu trećinu novca koja je potrebna za održavanje samog stadiona. Isto tako, FK Borac bi mogao sam da funkcioniše i da ne bude na teretu grada, ali samo otpisom dugova koji su realno nenaplativi.

Otpisom dugova bi mogao da plaća buduće troškove i zato je Republici Srpskoj potreban Zakon o sportu kako bi se utvrdila odgovornost ljudi u klubu i da se ne bi mogli praviti novi dugovi. Uz novi Zakon o sportu, Banjaluka i Republika Srpska bi mogle u dogledno vrijeme da imaju ozbiljne “fabrike” sportista koje bi izvozile u Evropu i svijet.

Smatramo da jedino uz vašu pomoć i angažovanost Vlade RS, kao i grada Banjaluka, možemo spasiti jedan od najvećih istinskih simbola srpstva sa ove strane Drine. Nadamo se da ćete prepoznati važnost očuvanja FK Borac, te da ćemo se zajedno radovati sportskim uspjesima na Gradskom stadionu.

Za Borac, Banjaluku i Republiku Srpsku!

S poštovanjem,

Klub prijatelja i navijača “FK Borac Banjaluka”

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender