23. 06. 2021.
Prijatelja pretukao i bacio u Vrbas

Prijatelja pretukao i bacio u Vrbas

Prijatelja pretukao i bacio u Vrbas

Jasmin Ilijić (23) iz Banjaluke pravosnažno je u Vrhovnom sudu Republike Srpske osuđen na sedam godina zatvora zbog ubistva svog prijatelja Mustafe Likića iz Sanskog Mosta.

Sekretar ovog suda Jelena Despotović objasnila je da je ova kazna izrečena nakon što je vijeće odbilo žalbe tužioca i branioca.

Tužilac je tražio oštriju kaznu, dok je Ilijićev advokat Đorđe Stojaković smatrao da sud treba da njegovom klijentu izrekne najnižu kaznu od pet godina zatvora.

– Nakon razmatranja žalbi vijeće je zaključilo da su one neosnovane pa je potvrđena prvostepena presuda Okružnog suda u Banjaluci – kazala je Despotovićeva.

Ilijić je osuđen u banjalučkom Okružnom sudu na kaznu od sedam godina zatvora krajem avgusta nakon priznanja krivice. Prema presudi, Ilijić se 29. maja ove godine potukao s Likićem ispod zidina tvrđave Kastel na lijevoj obali Vrbasa u Banjaluci. Tuči je prethodila svađa, a tokom tuče Ilijić je snažnim udarcem oborio Likića na zemlju. Nesrećni mladić je prilikom pada glavom udario o kamen i onesvijestio se. Nakon toga Ilijić je Likića, dok je onesviješćen ležao na zemlji, udario više puta nogom u glavu. Poslije premlaćivanja Ilijić je žrtvu koja je bila u nesvijesti odvukao i bacio u Vrbas. Likić se utopio, a njegovo tijelo pronađeno je 10. juna u blizini Lipovačke ulice u banjalučkom naselju Lazarevo.

Tijelo su pronašli ribari koji su obavijestili policiju. Pošto je Vrbas izbacio leš, policija je obavila uviđaj i u prvi mah sumnjalo se da je riječ o samoubistvu, o čemu je tada i obaviještena javnost. Međutim, daljom istragom banjalučka policija je došla do dokaza da je ipak riječ o ubistvu, zbog čega je uhapšen Ilijić.

Tokom istrage je utvrđeno da povrede koje je Likić zadobio tokom tuče nisu bile smrtonosne i on bi najvjerovatnije preživio da ga Ilijić nije bacio u vodu. Likić je živio u Sanskom Mostu i često je dolazio u Banjaluku.

Optuženi Ilijić se trenutno nalazi u pritvoru, koji mu je produžen po rješenju Okružnog suda Banjaluka nakon izricanja presude.

Pritvor

Jasmin Ilijić nalazi se u pritvoru koji mu je određen nakon prvostepene presude.

Njegov advokat Đorđe Stojaković kazao je da će on iz pritvora nakon pravosnažnosti presude biti upućen na izdržavanje kazne.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender