24. 06. 2021.
Policija pokazala građanima šta ima i šta umije (FOTO)

Policija pokazala građanima šta ima i šta umije (FOTO)

RS: Mjere bezbjednosti na najvišem nivou

“Pojačane su aktivnosti policijskih službenika, razmjenjuju se informacije, apsolutno je stanje pripravnosti i mjere bezbjednosti su podignute na najviši nivo”, naglasio je Boško Pandža, načelnik CJB Banjaluka.

Najoštrije osude nakon terorističkog čina koji je potresao Sarajevo stižu i iz Vlade Republike Srpske. Nakon današnje sjednice, saopštenjem su poručili da je ubistvo vojnika Oružanih snaga strašan i necivilizacijski čin. Ministar rada upućuje saučešće porodicama stradalih vojnika.

“Mi činimo sve da Srpsku zaštitimo od tih aktivnosti, ali nažalost sam način na koji se to izvodi ne garantuje sto-procentnu zaštitu. Vidite na koji način ti islamski fundamentalisti prave terorističke aktivnosti”, izjavio je Milenko Savanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS.

Napad na uniformisana lica, napad je na cijelu BiH – osuda stiže i od političkih stranaka iz Srpske. Tvrde da borba protiv terorizma nema alternativu.

“Zahtijevamo da organi i institucije ubrzano rade na objavljivanju svih detalja ovog čina i djeluju kako bi se zaštitili svi građani”, kazao je Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije.

“Što se nas tiče, naravno da smo zabrinuti, očekujemo od organa kao što su SIPA, OSA u skladu sa svojim nadležnostima da obezbijede sigurnost građanima BiH”, naglasio je Luka Petrović, generalni sekretar SNSD-a.

Nadležne bezbjednosne agencije u Republici Srpskoj i BiH, tvrdile su da su mjere predostrožnosti pooštrile i nakon terorističkog napada u Parizu prije šest dana. Nakon stradalih u BiH, sve raspoložive snage digli su na noge.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender