15. 06. 2021.
Sarajevski imam: Cinkarite džehennemske pse!

Sarajevski imam: Cinkarite džehennemske pse!

Sarajevski imam: Cinkarite džehennemske pse!

Sarajevski imam Muhamed Velić je, povodom ubistva dvojice vojnika u Sarajevu, pozvao sunarodnike da, kao što treba da prijave svakog ko diluje drogu, prijave i one koji im nude “lažne instant karte i prečice za dženet (raj)”.

 “To su oni za koje ne postoje nikakve svetinje. Koji ruše bogomolje, spaljuju žive ljude/zarobljenike i ubijaju nedužne ljude i djecu. Koji ruše mir i selam. To su džehennemski (đavolji) psi. Ti duhovni dileri su opasniji od bilo kojih drugih dilera. Cinkarite ih, javno, svima nama, glasno i hrabro, i svakoga koji se upeca na njihovu poganu udicu – razbejanite, otkrijte ga, da ga pokušamo spasiti“, napisao je Velić na svom Facebook profilu.

Podsjetivši da se već dugo vremena na Bliskom istoku vode prljavi (bratoubilački) ratovi, Velić je naveo da su tu svoje prste mnogi umiješali i ruke okrvavili.

Prijeti se i našoj domovini i našim gradovima na isti način. Te prijetnje nisu uopšte bezazlene i štaviše – stvarne su. Ako ISIL/IDIL uputi takvu pretnju i našoj domovini, to znači da imaju regrutovane ljude za svoj prljavi naum. Nažalost, to se počinje i dokazivati“, naveo je.

Moramo, dodao je, shvatiti da je situacija krajnje ozbiljna i tako se moramo ponašati. “Naravno, bez straha i panike”, kazao je Velić.

 (Mondo)
Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender