24. 06. 2021.
SRBIJA STVARNO DO TOKIJA: Biciklom otišao u Japan

SRBIJA STVARNO DO TOKIJA: Biciklom otišao u Japan

SRBIJA STVARNO DO TOKIJA: Biciklom otišao u Japan

Nakon puno doživljaja i lijepih uspomena, Dragan Šibalić koji je postigao svoj cilj i biciklom stigao do Japana, ima samo jednu poruku: “Srbija do Tokija”!

Dragan Šibalić (32) iz Kraljeva, nakon ostvarenog cilja da na svom biciklu stigne do Tokija, vratio se u svoju voljenu Srbiju, odakle se u aprilu uputio na put dug 20.0000 kilometara.

Letom iz Abu Dabija danas nešto iza 11 sati je sletio na beogradski aerodrom “Nikola Tesla”, gdje su ga sačekali prijatelji, ali i njegovi biciklisti koji su iz Kraljeva na ovim dvotočkašima došli do Beograda i dočekali svog druga.

Za ovih sedam mjeseci koliko je trajala avantura, imao je mnogo lijepih, ali i ružnih situacija. Ipak, jedno je sigurno, još uvijek je pod utiskom čitave situacije i biće potrebno neko vrijeme da se misli slegnu.

– Najteže mi je bilo dok sam prolazio kroz Mongoliju jer sam išao uglavnom kroz pustinju, neasfaltirani putevi. Morao sam da kupujem hranu za narednih nekoliko dana – kaže Dragan.

Inače, kada je bio u ovoj zemlji, naišao je na jednog mladića koji mu je ponudio prenoćište u kući. Međutim, ujutru kada je ustao otišao je do toaleta i kada se vratio vidio je da mu u torbici fali 400 evra, 200 dolara i 50 švajcarskih franaka, što je i prijavio u prvom gradu na koji je naišao. Srećom, policija je odradila svoj posao i novac mu je ubrzo bio vraćen.

S druge strane, situacija u Koreji i Japanu je bila potpuno drugačija. Prema njegovim riječima, ako bi se dogodilo da vam novčanik ispadne na ulici i ukoliko prijavite, policija bi vam ga vratila, bez da ijedan dinar nedostaje.

Naredni cilj mu je Južna Amerika.

I pored toga što je obišao mnogo zemalja i vidio prelijepu prirodu u Aziji, Dragan je na kraju imao jednu poruku za sve:

– Srbija je ipak najljepša zemlja. Srbija do Tokija!

(Telegraf.rs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender