24. 07. 2021.
Uhapšeni Crnogorac je krijumčar, ne terorista

Uhapšeni Crnogorac je krijumčar, ne terorista

Uhapšeni Crnogorac je krijumčar, ne terorista

Muškarac iz Crne Gore, koji je uhapšen na jugu NJemačke početkom mjeseca nakon što je u njegovom automobilu pronađeno oružje, vjerovatno je krijumčar oružja i najvjerovatnije nije povezan sa napadima u Parizu 13. novembra, rekli su danas zvaničnici.

Muškarac star 51 godinu uhapšen je 5. novembra u blizini bavarskog grada Rozenhajma, a prema podacima sa njegovog sistema navigacije, on je išao u pravcu Pariza.

“Istraga je utvrdila povezanost sa Francuskom, ali za sada ne i sa terorizmom”, rekao je portparol policije u Bavarskoj.

NJemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer rekao je televiziji ZDF da je sistem navigacije u vozilu crnogorskog državljanina pokazao da je on bio nekoliko puta u Francuskoj. Osumnjičeni je imao sakriveno oružje na način koji je ukazivao da je često krijumčario oružje.

De Mezijer je obavijestio francusku stranu nakon hapšenja.

“Sve ukazuje na to da se radi o krijumčarenju oružja, moguće iz svijeta organizovanog kriminala”, rekao je on, dodajući da vlasti i dalje istražuju ovo pitanje i da je svaka povezanost sa napadima u Parizu i dalje nejasna.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopštilo je da je uhapšeni muškarac pravoslavni hrišćanin i da nema indikacija da je povezan sa napadima islamista u Francuskoj.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender