24. 06. 2021.
Vlada Republike Srpske održala hitnu telefonsku sjednicu

Vlada Republike Srpske održala hitnu telefonsku sjednicu

Ko sutra radi, a ko ne radi

To znači da će to za nekoga biti uobičajeni praznični neradni dan, neki će imati skraćeno radno vrijeme a neki će dežurati kao ljekari, apotekari, vatrogasci, policajci, taksisti, radnici benzinskih pumpi i dragstora.

Subota će biti radna i za komunalce, kao i dežurne ekipe “Vodovoda” i “Toplane”.

” Međutim, toga dana za mesnice, prodavnice mješovite robe, cvjećare i salone ljepote radno vrijeme biće skraćeno, od osam do 13 časova”, poručili su u Gradskoj upravi.

Dodali su da će nepromijenjeno radno vrijeme biti za ugostiteljske objekte i javne ustanove: Banski dvor, Dom zdravlja, Sportsku dvoranu “Borik” i Centar za socijalni rad.

U skladu sa pijačnim redom “Tržnice”, mogu da rade i objekti na gradskoj i na novoj pijaci.

Za službu Hitne pomoći, kao i svakim danom i svakim praznikom, nema predaha, dok će u Domu zdravlja dežurni timovi porodične medicine u Poliklinici i Platonovoj ulici raditi u dvije smjene od sedam do 20 časova.

” U stomatološkoj ambulanti u Službi hitne medicinske pomoći jedan stomatolog dežuraće 24 časa. Specijalističke pedijatrijske ambulante će raditi u prvoj smjeni od sedam do 14 časova u Poliklinici”, rekli su u Domu zdravlja.

Odjeljenje za hematološku i biohemijsku dijagnostiku radiće 24 časa na Poliklinici i u Službi hitne medicinske pomoći.

Stanovnicima će za vrijeme praznika 24 časa na usluzi biti apoteka “1. maj”.

U Vatrogasnoj jedinici ističu da će 21. novembra biti radno, a u Centru javne bezbjednosti su rekli da će u vrijeme ovog republičkog praznika biti pojačane kontrole.

Autobusi gradskog i prigradskog saobraćaja u subotu će voziti po prazničnom režimu, odnosno po redu vožnje nedjeljom. To znači i rjeđe polaske autobusa.

Mišljenja stanovnika, kada je u pitanju skraćivanje radnog vremena za ovaj praznik, su podijeljena. Jedni podržavaju ovu odluku o skraćenom radnom vremenu na ovaj praznik, dok drugi smatraju da je to nepotrebno.

“Nije to sad neki vjerski praznik da dan moram provesti kod kuće. Taman kad imam vremena da prošetam i završim obaveze u gradu, koje ne mogu stići radnim danima, za to nemam priliku “, rekao je Bojan Milić.

RADNO VRIJEME

OD 8 DO 13 ČASOVA

– prodavnice

– cvjećare

– mesnice

– saloni ljepote

OD 00 DO 24 ČASA

– pekare

– dragstori

– prodavnice na autobuskoj i željezničkoj stanici i na benzinskim stanicama

OD 8 DO 21 ČAS

– trgovine na malo pogrebnom opremom

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender