28. 11. 2020.
Legenda stara 60 godina: Koliko danas košta „fićo“?

Legenda stara 60 godina: Koliko danas košta „fićo“?

Legenda stara 60 godina: Koliko danas košta „fićo“?

Promotivnim filmom i izložbom čuvenih „fića“ u gradu Kragujevcu nedavno je obilježen jubilej – 60 godina od početka proizvodnje vozila marke „Zastava 750“ u pogonima kragujevačke fabrike automobila.

Fabrika se tada zvala „Zavodi Crvena Zastava“, a italijansko„Fijat“ uskoro je za sve vremena postalo naše „fićo“. Proizvodnja automobila u Kragujevcu je počela 18. oktobra 1955. godine, po licenci italijanskog „Fijata“, a prvi model je poklonjen je –  Titu, naravno.

Koliko god nama to sada djelovalo nezamislivo, „fićo“ je  u Jugoslaviji bio porodično vozilo i uopšte prvi automobil kojeg su sebi mogli priuštiti „obični ljudi“, a mnogima je bio i jedini nov automobil kojeg su u životu kupili.

Fićo 0

60 godina od prvog „fiće“ ovaj kultni automobil više se ne proizvodi, ali se i dalje vozi i često se može sresti i na banjalučkim ulicama.

Čuveni je drveni fićo kojeg, dok je lijepo vrijeme, vozi i izlaže jedan naš sugrađanin, a ovaj mališan je popularan i među mlađim generacijama koje ga dotjeruju u skladu sa svojim karakterom i maštarijama. Po gradu viđamo „fiće“ sa aluminijskim felnama, širokim sportskim gumama – kakve bi rado provozao Brana Flojd, lik iz „Nacionalne klase“ , filma koji je itekako učvrstio „fiću“ u nepisanu enciklopediju jugoslovneskih legendi.

Zanimljivo je da „fićama“, ako se uzme u obzir starost automobila, ne pada cijena – kako se kaže u auto-pijačnom žargonu.

Koliko danas košta?

U onlajn oglasima, na području Banjaluke i dalje možete izabrani između nekoliko modela.

Jedan košta „samo“ 500 KM, proizveden je 1981. godine, a prešao je 88.000 kilometara, ako ćemo vjerovati vlasniku koji budućem kupcu poručuje:

„Povarit’ pod i ofarbat’ i goni!“

Drugi model na koji smo naišli je dvije godine stariji, sa manje pređenih kilometara , ali dosta skuplji – čak 2000 evra. Vlasniku su nudili „tamić“ kamion kao zamjenu.

Ima ih jos 😊 #Fiatfico #fiat #retro #oldtimer #mojkontakt #tv #radio #portal #dobriduhgrada #nostalgia

A photo posted by Radio televizija Kontakt (@rtv_kontakt) on


Možda i najskuplji „ćofi“ procijenjen je na 10.000 KM,  kilometar sat mu je stao na 18.000, a star je 32 godine. Međutim, on nije za ljubitelje oldtajmera i klasike. Ljubimac svog vlasnika je, kaže on, u „perfektnom stanju i renoviran je prije četiri godine.

Ugrađen mu je „hondin“ agregat sa šestostepenim prenosom , ima sportske kočnice, amortizere i opruge i samo dva mjesta za sjedenje. Gume su nove i široke. Ukratko, „fićo“ na steroidima.

Za jednog koji je proizveden kada je „Bijelo dugme“ snimalo prve albume ponosno piše da je prešao 750.000 KM a cijena mu je 750 puta manja.

„Motor fantastičan, pali na pola ključa“, tvrdi prvi vlasnik.

30 godina od posljednje serije

Posljednji „fićo“ u Kragujevcu proizveden je 18.novembra 1985. godine – prije 30 godina . Za to vrijeme  iz Kragujevca je izašlo 923.487 komada ovog automobila. Fabrika „Zastava automobili“ poslovala je u okviru holdinga „Zastava vozila“, najvećeg industrijskog giganta u bivšoj državi, u čijem sastavu je bilo 47 preduzeća, 432 kooperanta, sa ukupno oko 32.000 radnika, od čega 7.500 van Kragujevca.

Fićo 6

Tanjug (sad već bivša novinska agencija) piše da je sa montažnih traka u fabrici „Zastava automobili“ sišlo ukupno 4,3 miliona putničkih vozila, koji su se izvozili u mnoge države svijeta. U Kragujevcu je poslije „fiće“, uslijedila proizvodnja nostalgičnog „tristaća“ (Fijat 1300), potom domaće skraćene limuzine, „keca“ (zastava 101), pa „zastave 128“ sa ružnim zadnjim farovima, i napokon čuvenog i opjevanog „juga 45“ koji se 1989. Izvozio u SAD i to je godina kada je u fabrici proizvodeno rekordnih 230.570 automobila.

Ali, to je već za neku drugu priču.

(mojKontakt)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender