22. 06. 2021.
Na uvidu plan čvorišta kod “Kastela”

Na uvidu plan čvorišta kod “Kastela”

Na uvidu plan čvorišta kod “Kastela”

Obavještavamo građane da je na javnom uvidu Nacrt regulacionog plana za saobraćajno čvorište kod Kastela. Nacrtom izmjene plana obuhvaćen je prostor uz ulice Kralja Petra I Karađorđevića, Gorana Radulovića Bimbe (do spoja sa Bulevarom cara Dušana), Teodora Kolokotronisa, Zdravka Čelara, Đure Daničića i Slobodana Kokanovića, kao i Mačvansku ulicu do raskrsnice sa ulicom Bulevar vojvode Stepe Stepanovića, te površina obuhvata iznosi 10,1 ha.

Nacrt je izložen na javni uvid svaki dan osim subote, nedelje i državnih praznika u vremenu od 8.00 do 16.00 časovau periodu od 20.11.2015.godine do 20.12.2015. godine, u prostorijama:

  1. prostorijama Mjesne zajednice ”Centar 1″, Kralja Petra I Karađorđevića 113 (051/302-284);
  2. prostorijama Mjesne zajednice “Bulevar”, Simeuna đaka 15, (051/218-198);
  3. prosrorijama Mjesne zajednice “Obilićevo 1”, Cara Lazara 20, (051/464-145);
  4. prostorijama Gradske uprave Grada Banje Luka i
  5. prostorijama preduzeća “Projekt” a.d. Banjaluka, Veselina Masleše 1.

Za vrijeme trajanja javnog uvida, sve do 20.12.2015. godine sva zainteresovana fizička i pravna lica mogudati mišljenje, primjedbe i prijedloge na Nacrt plana, upisom u svesku koja će se nalaziti u prostorijama u kojima je Nacrt izložen ili u formi dopisa, koji će dostaviti Gradskoj upravi Grada Banjaluka – Odjeljenju za prostorno uređenje. Naš prijedlog form dopisa možete pogledati ovdje.

Grafički prikaz Nacrta možete pogledati ovdje, a tekstualni dio ovdje.

Grafički prikaz područja koje je obuhvaćeno ovim regulacionim planom, kao i trenutno stanje na ovom području pogledajte ovdje.

U Nacrtu je navedeno da je osnovni cilj izrade regulacionog plana pronalaženje rješenja za rasterećenje preopterećenje raskrsnice Bulevar cara Dušana i Kralja Petra I Karađorđevića, zatim što kvalitetnijeg rješenja saobraćajnog čvorišta pored Kastela, kao i planiranje nove trase saobraćajnice koja bi povezivala lijevu i desnu obalu rijeke Vrbas, odnosno obezbjedila produženje Bulevara cara Dušana preko Mačvanske ulice do ukrštanja sa ulicom Bulevar vojvode Stepe Stepnovića.

Pored navedenog, u Nacrtu stoji da se prostorna cjelina gotovo u potpusnoti namjenjuje za građevinsko zemljište kao dio centralnog područja grada, dok manjim dijelom, budući da pomenuta cjelina obuhvata dio rijeka Vrbas i Crkvena, za vodno zemljište. Građevinsko zemljište u obuhvatu plana se prije svega planira za izgradnju vrlo bitne i značajne saobraćajne infrastrukture, a ostatak prostora za izgradnju javnih, poslovnih, stambeno-poslovnih i vjerskih objekata, uz zastupljenost otvorenih javnih prostora i zelenih površina.

(Nasprostor.org)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender