02. 12. 2020.

Hladni kraj Miholjskog ljeta, spremajte kape i čizme

Definitivno je odzvonilo miholjskom ljetu u kome se, sve do juče, uživalo. Sa visokih 20 stepeni, temperatura je, preko noći, pala na mršavih pet. Vrijeme se potpuno promijenilo za samo nekoliko časova.

Bez kišobrana danas nikuda, ali barem ako ste u Banjaluci neće vam mnogo pomoći. I nastavlja se tako, kažu meteorolozi. Nemaju baš dobre vijesti za Krajišnike i Hercegovce.

“Zbog toga u cijeloj zemlji je na snazi narandžasti meteoalarm, takođe zbog jakih i obilnih padavina imamo još jedan meteoalarm koji je od narandžaste do crvene boje, a crveno se odnosi na Hercegovinu jer u tim krajevima očekujemo ponegdje i 80 litara kiše”, izjavila je Milica Đorđević, dežurni meterolog Hidrometeorološkog zavoda RS.

Uz kišu, tu je i snijeg koji već pada u Krajini. Nadležne službe uvjeravaju da spremno dočekuju padavine.

“Sve mašine i sva vozila su spremni da izadju na teren i intervenišu, a takođe su obezbijeđene i dovoljne količine soli i abrazivnog materijala”, rekla je Natalija Kostrešić, saradnik za informisanje “Puteva Republike Srpske”.

A dovoljno materijala imaju hidrometeoroloski zavodi da izdaju crveno upozorenje. Praktično, sutra jače nevrijeme nego danas – obilnija kiša i olujni udari vjetra. Plus snijeg.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender