29. 11. 2020.
Banjaluka: Gradska uprava nudi posao za deset službenika

Banjaluka: Gradska uprava nudi posao za deset službenika

Banja Luka: Banski dvor, Gradska uprava i MSU večeras u narandžastom

U okviru kampanje 16 dana aktivizma za borbu protiv nasilja nad ženama, u noći sa 24. na 25. novembar, zgrade Gradske uprave, Banskog dvora i Muzeja savremene umjetnosti RS biće osvijetljene u narandžasto. Tada će, u periodu od 17:00 časova do ponoći, biti ugašena rasvjeta na pomenutim zgradama kako bi efekat narandžaste svijetlosti bio jači.

Ovim je Grad Banja Luka podržao kampanju koju provodi Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravopravnost i osnaživanje žena (UN Women).

– Ove godine u cilju obilježavanja 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i djevojčicama, UN Women će sa partnerima pokrenuti narandžastu akciju u cilju podizanja svijesti javnosti o problemu rodno zasnovanog nasilja. S ciljem animiranja javnosti i skretanja pažnje na problem nasilja, monumentalne zgrade u Banjoj Luci, Sarajevu, Mostaru i Travniku biće osvijetljene u narandžastu boju u noći sa 24. na 25. novembar. Na ovaj način obilježiće se i početak kampanje 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja, koja je svojevrsna komunikacijska i zagovaračka strategija za skretanje pažnje javnosti na problem koji pogađa žene i djevojčice širom svijeta – saopštio je organizator.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender