26. 11. 2020.
Lazanski: Direktan napad na Srpsku

Lazanski: Direktan napad na Srpsku

Lazanski: Ruše Dodika da bi doveli marionete

Lazanski je, komantarišući navode “Sputnjika” da postoji tajni plan za rušenje predsjednika Republike Srpske, rekao da je i sam iz više izvora čuo da taj plan postoji, a da je samom analizom pojedinih medija u Srpskoj jasno da je sve to sihronizovano i nije slučajno.

“Dok je predsjednika Dodika, biće i Republike Srpske i ona će imati svoje prerogative, koje sada ima”, istakao je Lazanski.

On je konstatovao da je jasno da je predsjednik Dodik pod pritiskom i da postoji plan da on bude srušen.

“Ali predsjednik Dodik ima većinsku podršku u narodu, ima rezultate iza sebe i ima dva faktora koji na neki način čuvaju Republiku Srpsku a to su Rusija i Izrael”, naglasio je Lazanski.

Podsjetivši da SAD zagovaraju tezu da je Dejtonski mirovni sporazum samo zaustavio rat u BiH, on je naglasio da će u tom kontekstu predsjednik Dodik i Republika Srpska ostati na meti, jer je očito da postoji jasna želja da se redefiniše Dejton.

“Administracija u Vašingtonu smatra da Balkan još nije završen, ni Srbija, ni Republika Srpska. U Stejt depertmentu još ima puno kadrova iz vremena /bivšeg američkog predsjednika Bila/ Klintona i /bivšeg američkog državnog sekretara/ Medlin Olbrajt, koji BiH kao državu smatraju svojim najvećim spoljno-političkim uspjehom”, ukazao je Lazanski.

U kontekstu toga, on je istakao da želja Zapada, odnosno SAD, ostaje da BiH pretvori u unitarnu državu po sistemu jedan čovjek – jedan glas.

“Zapad ide na tu opciju, to je jedno. Drugo, smeta mu bilo kakvo prisustvo Rusije na Balkanu. Žele da ovaj prostor bude potpuno očišćen od Rusije i ekonomski i politički i žele da jednostavno odstrane svakog ko im se u tom poslu nađe na putu”, naveo je Lazanski.

On je zaključio da su Srbi još prije 20 godina od Zapada označeni kao “loši momci” i da Zapad tu sliku ne želi da mijenja.

“Ta slika se povremeno malo smiri, a po potrebi se izvlači iz naftalina. U tom smislu njima je Republika Srpska jednostavno nešto što smatraju nezavršenim poslom u BiH”, rekao je Lazanski.

“Sputnjik” je juče objavio da je imao uvid u tajni plan djelovanja opozicije Republike Srpske, dogovoren sa određenim međunarodnim centrima, s ciljem rušenja aktuelne vlasti u Srpskoj, predvođene predsjednikom Miloradom Dodikom.

Plan bi sprovele članice opozicionog takozvanog Saveza za promjene – SDS, PDP, NDP, koji čine vlast u zajedničkim organima BiH sa još nekim manjim partijama, pojedinim medijima i nevladinim organizacijama, naveo je “Sputnjik”.

(Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender