30. 11. 2020.
Lijevčanski medvjed pojeo ovcu u Riječanima, sad ga tjeraju prema Manjači

Lijevčanski medvjed pojeo ovcu u Riječanima, sad ga tjeraju prema Manjači

Lovci iz Dubice: Mi imamo pušku za uspavljivanje

Budući da su se nakon odstrela medvjeda oglasili iz Lovačkog udruženja ‘Jelen’ u Kozarskoj Dubici sa informacijom da oni posjeduju pušku za uspavljivanje koja je registrovana i ima dozvolu, reporter ATV-a je iz Dubice potvrdio da su informacije Lovačkog društva tačne.

“Lovačko udruženje ‘Jelen’ posjeduje pušku za uspavljivanje divljači sa potrebnom dokumentacijom od 2004. godine. Jako me je iznenadilo kada su rekli da nemaju pušku”, rekla je sekretar Lovačkog udruženja.

Podsjećamo, ćlanovi Lovačkog društva “Zmijanje”ubili su prije šest dana medvjedicu koja se nalazila u banjalučkom naselju Lazarevo, zbog neposjedovanja puške za uspavljivanje.

Prema riječima predsjednika “Zmijanja” Zorana Grmuše, životinja je ubijena jer je, prema procjeni policije, predstavljala opasnost za bezbjednost građana, s obzirom na to da se nalazila u naseljenom mjestu.

Nakon ubistva medvjeda ono što je ostalo od njega pohranjeno je na čuvanje na Prirodno-matematičkom fakultetu u Banjaluci. Meso je pripalo Lovačkom udruženju “Zmijanje” iz Banjaluke.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender