29. 11. 2020.
Mali kompozitor: Pobijedio bend Multivitamin

Mali kompozitor: Pobijedio bend Multivitamin

Mali kompozitor: Pobijedio bend Multivitamin

Autor muzike i teksta pobjedničke pjesme je članica ovog benda Una Šušnica iz Banje Luke, dok je autor aranžmana Anica Zrilić. Prema već ustaljenoj tradiciji, kroz festival “Mali kompozitor” je i ove godine obilježen Međunarodni dan djeteta, a kuriozitet ovogodišnje manifestacije se ogledao u činjenici da je u okviru programa festivala obilježeno i 20 godina mira na prostoru BiH.

Nagradu za tri najbolje pjesme odlučile su ocjene dječjeg žirija koji su činili Bjanka Babić i Elena Vujnović iz Banje Luke, Edvin Čano iz Sarajeva i Tijana Sandić iz Lopara. U revijalnom dijelu festivala nastupila je Maša Ćoćkalo, nekadašnja pobjednica festivala, koja je namjenski za ovu priliku napisala pjesmu “Nek’ ljubav vodi nas” posvećenu miru. Pored nje, specijalna gošća revijalnog dijela festivala je bila Valentina Mec iz Bijeljine, sada već regionalna dječja pjevačka zvijezda, a koja je prije nekoliko godina upravo na ovom festivalu napravila svoje prve korake.

– Kao najznačajniji godišnji projekat Udruženja ‘Art puls’, festival ‘Mali kompozitor’ je svojim devetim izdanjem u potpunosti opravdao epitet jedinstvene kulturno-obrazovne manifestacije koja usko povezuje prosvjetu i kulturu i veoma je značajna s aspekta vaninstitucionalnog obrazovanja djece i omladine – kazao je novinarima Mladen Matović, direktor ovog festivala.

U centralnoj festivalskoj večeri se našlo 16 kompozicija talentovanih malih kompozitora, tekstopisaca i izvođača iz čitave BiH. Na samom kraju festivala svi učesnici su zajedno sa solistima Bjankom Babić, Edvinom Čanom i Mašom Ćoćkalo izveli festivalsku himnu “Mi smo budućnost ovog svijeta” i poslali poruke mira i ljubavi čitavom svijetu. Pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su bili Kabinet predsjednika Republike Srpske, Ministarstvo prosvjete i kulture RS i Grad Banja Luka.

Prve nagrade
– Prva nagrada za kompoziciju: “Muzika je ludilo”, “Multivitamin”;
– Prva nagrada publike: “Ringišpil”, Elena Kesić;
– Prva nagrada za tekst: “Prijateljstvo spašava svijet”, Milena Dragić;
– Prva nagrada za interpretaciju: Ana Spasojević iz Zvornika;
– Prva nagrada djece učesnika festivala: Aleksa Šarović iz Prijedora i Ali Amani Huremović iz Tuzle;
– Nagrada za najbolji scenski nastup: bend “Multivitamin”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender