25. 11. 2020.
Zavidovići: Sumnja se da je napad teroristički

Zavidovići: Sumnja se da je napad teroristički

Zavidovići: Sumnja se da je napad teroristički

Postoje indicije da u napadu na Policijsku stanicu u Zavidovićima ima elemenata krivičnog djela terorizma, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

U saopštenju se dodaje da je postupanje u ovom slučaju preuzelo Tužilaštvo BiH, koje će voditi dalju istragu i po čijem nalogu je formiran zajednički tim Agencije za istrage i zaštitu BiH, Federalne uprave policije i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, koji će raditi na prikupljanju operativnih saznanja, te identifikovanju i lociranju izvršioca.

“U Zavidovićima je sinoć u 00.50 časova nepoznato lice bacilo eksplozivnu napravu na krov aneksa zgrade Policijske stanice Zavidovići, u kojem se nalazi lokacija za izdavanje ličnih dokumenata, usljed čega je na objektu nastupila manja materijalna šteta. Povrijeđenih lica nije bilo”, navode iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Odmah nakon dojave o izvršenom krivičnom djelu, na lice mjesta je izašao policijski komesar Semir Šut, koji je rukovodio svim aktivnostima i policijskim snagama, a na mjestu aktiviranja naprave su započete uviđajne radnje u prisustvu i uz nadzor dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, navodi se u saopštenju.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender