04. 12. 2020.
Ukinuta presuda Sanaderu, na slobodi kad uplati kauciju

Ukinuta presuda Sanaderu, na slobodi kad uplati kauciju

Ivo Sanader izašao iz Remetinca: Politikom se više neću baviti, to je završena stvar

NEKADAŠNJI šef HDZ-a i premijer, Ivo Sanader nakon što je protekle tri godine proveo u zatvoru, danas je izašao na slobodu.

“Zadovoljan sam što u Hrvatskoj postoje instance koje su pokazale da smo mi bili u pravu. Nezadovoljan sam činjenicom da se ovako nešto može dogoditi u Hrvatskoj”, kazao je Sanader nakon izlaska iz Remetinca.

“Politiku neću komentarisati, to je završena stvar. Imam nekoliko postupaka i potpuno ću se koncentrisati na te procese. Prema meni su bili korektni u zatvoru, bio sam i u Salsburgu, ovi naši ovdje poštuju standarde”, kazao je Sanader.

Sanader na pitanje novinara o tome da je ukraden novac kaže: “Ko je to dokazao?”. Na tvrdnje o političkom progonu kaže:

“Ono što sam govorio u sudnici, iza toga stojim. U to vrijeme, kad sam dao ostavku, rekao sam da stranka ne ide dobro i da ćemo izgubiti izbore. To se i dogodilo. Najavio sam da ću se jače angažovati u stranci, sazvano je Predsjedništvo i izbačen sam iz stranke. Kosor je nazvala Bajića i zatražila moj kazneni progon”, kazao je.

“Nemam nikakvih političkih ambicija”, kazao je. Dodao je da su ga posjetili neki strani politički dužnosnici. Rekao je i da će veče provesti sa porodicom i prijateljima.

Sanaderu se vraća pasoš

Odlučio je tako Županijski sud nakon što je Ustavni sud zaključio da je Vrhovni sud Sanaderu nezakonito produžio istražni zatvor kada je 30. septembra 2015. ukinuo nepravomoćnu prvostepensku presudu u slučaju Fimi media.

Zamjenica direktora Uskoka Željka Mostečak kazala je da je Županijski sud ukinuo istražni zatvor pozivajući se isključivo na odluku Ustavnog suda, koju tužiteljstvo iščitava na “malo drugačiji način”. “Smatramo da je ukidanje istražnog zatvora apsolutno zakonski neutemeljeno. Naravno imamo mogućnost žalbe višem sudu, ali nažalost kao ‘jocker’ nemamo Ustavni sud”, kazala je Mostečak. 

Kako je kazala Sanaderov advokat Jadranka Sloković, Sanaderu se vraća pasoš jer ne postoji mogućnost od bijega! Sanader izlazi bez jamčevina i bez mjera opreza. Sloković je kazala kako se mora razdužiti u Remetincu i može na slobodu.

Na odluku izvanraspravnog vijeća nezadovoljna strana ima pravo žalbe, ali ona ne odgađa izvršenje.

(Index.hr)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender