01. 12. 2020.
Uskoro će biti objavljena lista sa imenima dva miliona masona

Uskoro će biti objavljena lista sa imenima dva miliona masona

Uskoro će biti objavljena lista sa imenima dva miliona masona

Uskoro će na internetu biti objavljena lista koja sadrži identitet dva miliona pripadnika “Slobodnih zidara” kroz istoriju, otkrivajući uticaj ove tajne organizacije na društvo, ali i čovječanstvo u cjelini. Ova bi lista trebala konačno razotkriti i ko je bio najpoznatiji serijski ubica Jack Trbosjek?!

Mnoge poznate ličnosti su bili masoni, a navodno neki od članova su i Oscar Wilde, Rudyard Kipling, Vojvoda od Wellingtona i Lord Kitchener, prenosi Daily Telegraph.

U listu, koju će objaviti kompanija koja se bavi proučavanjem genealogije “Ancestry”, navodno se još nalaze i bivši britanski premijer Winston Churchill, kraljevi Edward VII, George VI, Edward VIII, istraživači Ernest Shackleton i Robert Falcon Scott, naučnici Edward Jenner i Alexander Fleming, inžinjer Thomas Telford, poznati biznismen Harry Selfridge kao i reformista Thomas Barnardo.

Kada je riječ o ovim prostorima, poznati masoni bili su Vuk Stefanović Karadžić, Petar Petrović Njegoš, Dositej Obradović, kraljevi Aleksandar I i Petar I Karađorđević, Stevan Mokranjac, Stevan Sremac, Mihajlo Pupin, Ivo Andrić i mnogi drugi.

Kompletnu listu će objaviti na internetu kompanija koja se bavi proučavanjem genealogije “Ancestry”.

Postoje i tvrdnje da će biti objavljen identitet pjevača za kojeg se sumnjalo da je Jack Trbosjek, a koji je bio zaštićen od istrage zbog pripadnosti masonskom redu.

Miriam Silverman iz kompanije “Ancestry” izjavila je za Daily Telegraph da je “presretna što će javnosti omogućiti da zavire u jednu od najtajnijih organizacija”.

U međuvremenu, režiser i scenarista filma “Withnail and I”, Bruce Robinson, u svojoj najnovijoj knjizi tvrdi da je pjevač Michael Maybrick bio, u stvari, Jack Trbosjek.

Kako se tvrdi u drugoj knjizi “The All Love Jack: Busting the Ripper” sva ubistva su sadržavala masonske rituale. Simbol šestara, na primjer, bio je uklesan u lice jedne žrtve najpoznatijeg serijskog ubice.

Pjevač Maybrick i njegov brat James, takođe osumnjičeni, bili su masoni, kao i još dvojica visokih policijskih službenika, tri policijska doktora i dva mrtvozornika koji su bili uključeni u slučaj. Maybrick je bio član “Vrhovnog vijeća Slobodnih zidara”.

(N1)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender