26. 11. 2020.
Bizarno: Kinez bi u Sarajevu prodavao pseće meso

Bizarno: Kinez bi u Sarajevu prodavao pseće meso

Bizarno: Kinez bi u Sarajevu prodavao pseće meso

On živi u sarajevskom naselju Buća Potok, a u BiH želi da nastavi prehrambenu tradiciju svoje zemlje.

“Moram od nečega da živim, do sada sam držao jednu prodavnicu na Alipašinom Polju gdje je moglo da se kupi sve i svašta po niskoj cijeni, ali prodaja loše ide pa sam odlučio da promijenim biznis”, rekao je za Sarajevo365.com.

Na pitanje kako misli da sprovede svoj plan u gradu u kojem su psi zaštićeni, Ksijao je rekao da ga to ne zanima jer u Sarajevu uvijek ima dovoljno turista.

U Kini je sasvim normalno jesti dobro pripremljene pse, kao što je slučaj i sa supom od morskog psa ili mesom zmije, a turista uvijek ima dovoljno, koji i kod mene u Kini idu da jedu ovakve vrste jela”, napominje on.

Dodao je da još uvijek nije dobio sve potrebne dozvole za otvaranje restorana brze hrane, ali očekivao je da će sve biti gotovo početkom sljedeće godine, prenosi ATV.

Nakon objave njegovih planova, reakcija javnosti bila je oštra. Ksijao je “otišao na odmor” u Sjenicu, najvjerovatnije da bi se sklonio od velikog broja upućenih prijetnji od, kako tvrdi, zaštitnika životinja te da bi se “prašina malo slegla”.

Njegov prijatelj i poslovni saradnik potvrdio je za da ovaj Kinez prima prijetnje i da se ne boji, ali i da nailazi na poteškoće u svojoj namjeri da dobije dozvolu za rad te da su šanse da otvori “fast food” sa takvom vrstom mesa izuzetno male, skoro i ne postoje.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender