27. 11. 2020.
Beograd: Bivši specijalac iz Šekovića priveden zbog praćenja Vučića

Beograd: Bivši specijalac iz Šekovića priveden zbog praćenja Vučića

Beograd: Bivši specijalac iz Šekovića priveden zbog praćenja Vučića

Siniša Milić iz Šehovića, bivši pripadnik policije RS i srbijanske Specijalne antiterorističke jedinice, koji se dovodi u vezu sa barsko-budvanskom kriminalnom grupom, uhapšen je zbog sumnje da je pratio Aleksandra Vučića, premijera Srbije.

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Srbije, rekao je juče da je privedeni osam puta zatečen u obilasku Vučićeve kuće i da je nakon privođenja više puta mijenjao iskaz, a posljednji put je rekao “da to radi za nečiji račun”.

“U toku je intenzivna policijska akcija koja treba da pokaže koji su motivi ovakvog postupanja”, rekao je Stefanović.

Prema njegovim riječima, MUP radi na rasvjetljavanju cijelog slučaja.

“Pojačane su mere bezbednosti predsednika Vlade i drugih funkcionera. Mislimo da iza ovoga stoje ozbiljne kriminalne grupe. Veoma smo zainteresovani za detaljnu i brzu istragu i pokazaćemo šta su bili motivi kriminalne grupe da se nađu blizu predsednika Vlade i njegove porodice”, istakao je Stefanović.

Prvi policajac Srbije naglasio je da je osumnjičeni prilikom privođenja bio u audiju A8.

Dodao je da je osumnjičeni rođen 1973. godine, te da je do 2009. godine bio pripadnik policije RS i Srbije.

Navodeći inicijale Milića, Stefanović je kazao da je on bio i bivši pripadnik obezbjeđenja Luke Đurovića, izvršioca najtežih krivičnih djela, a koji je ubijen 2013. godine.

Đurović je, kako je podsjetio Stefanović, bio u bliskoj vezi s Lukom Bojovićem.

Crnogorski mediji su prije nekoliko godina objavili da je Milić, koji je nastanjen u Beogradu, protjeran iz Crne Gore, te da je ta odluka uslijedila nakon što je inspektorima potvrđeno da je on Đurovićev tjelohranitelj. Protjerivanju je prethodilo hapšenje Milića.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić dao je iskaz u policiji povodom tvrdnji Kurira da je zajedno sa više osoba učestvovao u pritiscima, ucjenama i iznudi protiv pravnog iskaza bivšeg direktora tog dnevnog lista.

Ministar Nebojša Stefanović saopštio je da je Vučić prošao poligrafsko testiranje kojem se podvrgao dobrovoljno.

Ministar policije Srbije rekao je za TV Pink da je uhapšeni S.M. bio pripadnik MUP Srbije do 2009. i da je pripadnik ogranka klana Luke Bojovića. Dodao je da je tokom istraznog postupka S.M. nekoliko puta mijenjao iskaz i da je osam puta u toku 24 sata obilazio i osmatrao kucu u kojoj zivi Vućić sa porodicom.

Milić protjeran iz Crne Gore

Milić projeran iz Crne Gore Bivši pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice Srbije i Specijalne policije RS Siniša Milić protjeran je iz Crne Gore u avgustu 2013. godine i po nalogu Ministarstva unutrašnjih poslova napustio je tu državu na graničnom prelazu Šćepan Polje.

Ta odluka uslijedila je nakon što je inspektorima potvrđeno da je Milić tjelohranitelj Luke Đurovića, koji u policijskim evidencijama slovi za vođu najjačeg barskog klana. “Vijestima” je iz MUP-a nezvanično rečeno da je Milić, tokom informativnog razgovora sa policijskim službenicima, potvrdio da obavlja poslove fizičkog obezbjeđenja Đurovića i da je to razlog njegovog boravka u Crnoj Gori. I

sti izvor saopštio je da je Milić, koji je trenutno zaposlen u agenciji za obezbjeđenje ličnosti „Conccot“, u Crnoj Gori boravio oko mjesec dana. Milić je rođen u Šekovićima u Bosni i Hercegovini, a nastanjen je u Beogradu. Luka Đurović je od policije označen kao vođa jednog od kriminalnih klanova u Baru. Bila je to druga policijska zabrana ulaska u Crnu Goru koja je izrečena na teritoriji koju pokriva barska policija. Krajem jula iste godine je dvogodišnja zabrana izrečena Ljiridonu Keljmendiju, sinu Nasera Keljmendija. bivšeg pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice srpske policije, koji je radio kao obezbjeđenje.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender