24. 06. 2021.
Fjuri srušio Klička s trona! FOTO / VIDEO

Fjuri srušio Klička s trona! FOTO / VIDEO

Fjuri srušio Klička s trona! FOTO / VIDEO

Tajson Fjuri novi je prvak svijeta u teškoj kategoriji, pošto je u Diseldorfu pobijedio Vladimira Klička jednoglasnom odlukom sudija.

U meču je viđen je prvi poraz Ukrajinca poslije 2004. godine, ukupno četvrti u profesionalnoj karijeri, pored 64 pobjede.

S druge strane, Britanac, koji je ostvario 25 pobjedu (19. nokautom), svakako najveću u karijeri, sprečio je Klička da 19. put odbrani pojase u verzijama WBA, WBO i IBF.

Takođe, rekord velikog Džoa Luisa ostaje upisan u istoriji – pošto je sa 25 odbrana, od čega 21 nokautom, skoro 12 godina bio na tronu u teškoj kategoriji.

Sudije nisu imale dilemu pošto poslije dvanaest odrađenih rundi nije bilo nokauta, pa su sva trojica sudija, potpuno opravdano i zasluženo, presudila u korist 206 centimetara visokoga Fjurija – 115-112, 115-112, 116-111.

 

Krenulo je neopisivno slavlje u uglu britanca, da bismo poslije pobjedničkog govora, u kome je između ostalog odao počast Kličku za sve što je učinio za boks, čuli pjesmu od ‘Aerosmita’ ‘I don’t wanna miss a thing’ u njegovoj izvedbi, sa posvetom za suprugu koja se ubrzo pojavila u ringu.

Na samom kraju, promoter borbe Mark Henesi otkrio je da je revanš i više nego izvjestan.

Od samog starta Tajson Fjuri, koji je prošao rusku školu boksa, a pri tom pokupio i sve ‘cake’ iz uličnog boksa, krenuo je sa provokacijama protivnika. Držao je ruke skroz spuštene, bez imalo garda, a u nekoliko trenutaka je ruke držao iza leđa, što je publika pozdravljala ovacijama.

fjuri 1 fjuri

Ipak, poslije tri runde činilo se da će ovo biti još jedna lagana odbrana titula za Ukrajinca, ali se sve promijenilo početkom pete runde. Fjuri je direktnom napravio rasekotinu na licu Klička, a od tog trenutka došlo je do velikog zaokreta u toku borbe.

Britanac je postajao sve ofanzivniji, zadavao je sve više čistih udaraca, pri tom se odlično kretao, pa rival nije ni imao pravu priliku da mu uzvrati.

Kako se borba bližila kraju aktuelni šampion je shvatio da mora da napadne, ali je Fjuri svaki put imao odgovor, bio to dobar rad nogu ili ekspresan odgovor.

Kako se bližio kraj Kličko je bivao sve ofanzivniji, više u očaju jer nije imao rješenje.

Međutim, Tajson se nije dao, ponovio je provokaciju sa rukama iza leđa, a zatim poprilično lagano priveo meč za titulu prvaka svijeta kraju.

https://youtu.be/issBab-gs2k

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender