02. 12. 2020.
Česma – Ulica ”Ničija” (FOTO)

Česma – Ulica ”Ničija” (FOTO)

Česma – Ulica ”Ničija” (FOTO)

– Sugrađani koji nemaju kućni broj treba  da podnesu zahtjev. Podsjećamo da se obrazac za to može preuzeti u zgradi Gradske uprave – rekli su u Gradskoj upravi.

Dodali su da je uz zahtjev  treba priložiti lokacijske uslove iz kojih se vidi položaj i prilaz objektu, i naznačiti koliko ima stambenih ulaza i poslovnih prostora.

– Potrebno je dostaviti i kopije građevinske dozvole, posjedovnog lista i katastarskog plana sa  taksom od  12 KM – kazali su u Gradskoj upravi.

Još su dodali da u toku ove godine, nisu utvrđivani nazivi novih ulica.

– U narednoj godini planirano je da ulice u Česmi, Gornjim Motikama i dijelu naseljenog mjesta Pavlovac koji je u mjesnoj zajednici Saračica dodjele imena ulica. Samim tim domaćinstva će dobiti mogućnost da konačno dobiju adresu – rekli su u Gradskoj upravi i naglašavaju da u Bronzanom Majdanu, Motikama, dijelovima Pavlovca, Priječana, Petrićevca te domaćinstva u novim ulicama nemaju adekvatnu numeraciju.

Stanovnici koji imaju kuće u bezimenim ulicama i bez broja tvrde da bi to trebalo konačno biti riješeno. U Česmi su se dosjetili i stavili putokaz sa natpisom “Ničija ulica”!

– Kao da živimo početkom prošlog vijeka kada su kuće nosile oznake imena sela i ono čuveno b. b. – bez broja. Mi što smo bez adrese kao i da ne postojimo. Niti možemo dobiti račune, vrijednosne pošiljke niti šta drugo. Srećni su oni koji poznaju poštara ili ljude iz dostavnih službi pa oni dobiju šta im je poslano – priča mještanin Česme, koji nije želio da mu ime otkrivamo.

Ističe da zbog nedostatka ima brojne probleme po svim osnovama.

– Krenuću od najbanalnijeg primjera da mi je dijete neko veče poželjelo da jede picu a ja dostavljaču morao detaljno da objašnjavam gdje živimo, jer nemamo naziv ulice – kazao je sagovornik “Glasa Srpske”.

Inicijative

Postoje inicijative da ulice u urbanom dijelu grada dobiju nazive znamenitih ličnosti iz istorije ali za sada se to svelo samo na ideje.

– Nema novih ni adekvatnih ulica kojim bi dobili nazive  ulica Patrijarha Pavla ili ulica Dijane Budisavljević – kazali su u Gradskoj upravi.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender