23. 11. 2020.

Stevandić će prihvatiti razrješenje ako se tako dogovore SDS i SNSD

Stevandić je negirao navode da je dio skupštinske većine, naglasivši da on nije glasao za izbor Vlade Srpske, da ne pripada vladajućoj većini, te da glasa samo za dobre prijedloge, bilo od koga da dolaze.

“SDS je dobio papir od Narodne skupštine da predloži kandidata za potpredsjednika Skupštine, što im i pripada i ja ću glasati za tog kandidata. Oni /SDS/ su dogovorili svog kandidata, ali ga ne predlažu, već uporno vode neke privatne ratove sa mnom, koje ja želim da izbjegnem”, rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci gdje se održava posebna sjednica Narodne skupštine.

On smatra da SDS to sve radi zbog “rane predizborne kampanje u Banjaluci” ili je riječ o potrebi da se pravi određena vrsta tenzije u Srpskoj, koja je nepotrebna.

“Bilo bi dobro da su te tenzije držali u parlamentu BiH, gdje su stalno poniženi od SDA i Bakira Izetbegovića, kao što je bio nedavni slučaj kada su predložili Nikolu Poplašena za člana nadzornog odbora jedne od agencija”, naveo je Stevandić.

Poslanici opozicionih partija napuštaju skupštinsku salu kada sjednicama predsjedava Stevandić smatrajući da je nelegalno na tom mjestu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender