24. 06. 2021.
Brod: Ubio prijatelja

Brod: Ubio prijatelja

Brod: Ubio prijatelja

Sulejman Mujčin (61) iz Broda uhapšen je u tom gradu zbog sumnje da je u mjestu Gornje Kolibe ubio prijatelja Ruždija Šalju (46) sa Kosova.

Ubistvo je počinjeno u noći između nedjelje i ponedjeljka, a osumnjičeni je juče nakon kriminalističke obrade u dalje postupanje predat Okružnom tužilaštvu Doboj.

Slučaj je otkriven nakon što je Mujčin pomenute noći došao u lokalni Dom zdravlja sa posjekotinama na glavi.

Kako saznajemo, on je tada policijskim inspektorima ispričao da ga je u njegovoj kući nožem napao Šalja i nanio mu povrede. Kako je rekao, napadač je te noći bio rastrojen i tvrdio je da neko hoda oko kuće. Potom je uzeo kuhinjski nož i nasrnuo na njega. Mujčin je tada uspio da pobjegne kod komšije, koji ga je odvezao ljekaru.

Policija je nakon ispitivanja Mujčina otišla do njegove kuće, koja je bila zabarikadirana i zaključana. Ulaskom u pomenuti objekat našli su beživotno tijelo Šalje, pored kojeg je bilo dosta krvi i sjekira. U početku se sumnjalo da je Šalja kobne noći napao Mujčina, a potom sam sebi sjekirom nanio smrtonosne povrede. Daljom policijskom istragom utvrđeno je ipak da je Šalja ubijen.

Kako saznajemo, Mujčin je u noći kada je napadnut, u međusobnom obračunu, Šalji nanio teške povrede od kojih je kasnije preminuo. Kako i čim je Mujčin nasmrt povrijedio prijatelja, juče niko nije mogao reći. Daljom istragom trebalo bi da bude poznato šta se kobne noći tačno dogodilo.

U Centru javne bezbjednosti Doboj, navodeći inicijale, rekli su da je obdukcijom utvrđeno da je R. Š. imao serijski prelom rebara, prelom grudne kosti i lakše povrede glave.

– Utvrđeno je da je R. Š. nožem nasrnuo na S. M., koji je, braneći se, napadaču nanio povrede opasne po život – kazali su u CJB Doboj. Dodali su da je S. M. tada zadobio lakše povrede glave.

Mujčinove komšije ostale su u šoku kada su čuli za nesvakidašnji slučaj u njihovom selu.

– Mujčina sam poznavao iz viđenja. Čuo sam da je kod njega dolazio neki čovjek koji je tu povremeno boravio. Nije mi poznato odakle su se poznavali – kazao je komšija koji je želio da ostane anoniman i dodao da je Šalja živio u Lukavici.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender