25. 11. 2020.
”Mirka” – saobraćajna predstava za djecu

”Mirka” – saobraćajna predstava za djecu

Banjaluka: Novi režim saobraćaja u Ravnogorskoj ulici

Novi režim saobraćaja u Ravnogorskoj ulici u banjalučkom naselju Nova varoš od danas stupa na snagu, dok će zona kod Osnovne škole “Georgi Stojkov Rakovski” biti proglašena za tzv. zonu 30.

Ta zona znači da vozači neće smjeti prekoračiti brzinu od 30 kilometara na sat, a biće postavljena i svjetlosna signalizacija, što povećava saobraćajnu bezbjednost djece. Važno je napomenuti da se pored te škole nalaze i dječja igrališta.

Iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja kažu kako novi režim saobraćaja predstavlja odvijanje saobraćaja jednosmjernim režimom  u određenim ograncima Ravnogorske ulice uz obilježavanje parking mjesta na kolovozu gdje za to postoje mogućnosti, te kako će u određenim dijelovima ostati dvosmjerni režim odvijanja  saobraćaja.

Analiza koju je sprovelo nadležno odjeljenje pokazala je kako širina pojedinih saobraćajnica nije dovoljno bezbjedna za dvosmjerni način saobraćaja, te kako se u nedostatku parking prostora kolovoz koristi za parkiranje, s tim da veliki problem predstavlja nemogućnost skretanja lijevo prema stambenom bloku kod “Nestro pumpe” kao i izlaz iz istog prema Rosuljama.

Jedan od najvećih problema ovog naselja je i parkiranje, te je planirano uvođenje i naplate parkinga.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender