26. 11. 2020.
Banja Luka: Muka u Orlovačkom putu

Banja Luka: Muka u Orlovačkom putu

Banja Luka: Muka u Orlovačkom putu

Dotrajala putna infrastruktura i veliki broj odrona koji su nastali još u prošlogodišnjim poplavama predstavljaju pravu muku za mještane Orlovačkog puta u banjalučkom naselju Obilićevo 2 (nekada Potok).

Proteklih dana tako loš put do kuće, kako kažu mještani, postao je još lošiji zbog izvođenja radova na postavljanju vodovodne mreže, pa mještani koji žive u visinskoj zoni do stambenih objekata dolaze gazeći kroz veliko blato.

“Ulica u kojoj živim evo tek u 21. vijeku dobija vodu. Punih 20 godina nadležni nam obećavaju novi asfalt. Put je jako loš, a u ovo zimske dane ulicom teško automobile možemo voziti. Put je jako oštećen još u avgustovskim poplavama prošle godine, a sad se prekopavalo za vodovodnu mrežu pa je blato na sve strane”, kaže jedan od mještana.

Vanja Janča, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Oblićevo 2, istakao je da se tu ništa nije radilo da stanje bude bolje.

“Mi iz mjesne zajednice Obilićevo 2 svih ovih godina tražili smo, a posebno poslije poplave, da se nešto uradi povodom svih problema u ovom naselju. Pojedine kuće u visinskoj zoni nisu bezbjedne za život, mnoga klizišta u naselju nisu sanirana, kao ni brojni odroni na Orlovačkom putu”, naveo je Janča.

Predsjednik Savjeta MZ kaže da su tražili od Gradske uprave da pošalje stručne službe da utvrde prioritete u ovom naselju, te da nije upoznat jesu li to na kraju učinili.

Luka Milanović, koji već 40 godina živi u ovoj ulici, kaže da je u njoj asfalt postavljen sad već davne 1985. godine.

“Od 2010. godine muči nas jedan odron, niko ga ne želi da sanira kao ni druge odrone koji su se pojavili u prošlogodišnjim poplavama. Odrone sami saniramo kako znamo i umijemo”, rekao je Milanović.

Božana Arambašić, mještanka, kaže da je zadovoljna što ulica napokon dobija vodu, ali je nezadovoljna što je izvođenje radova na vodovodnoj mreži krenulo u ove zimske dane.

“Tlo je nesigurno, mašine su kopale, a radnici i djeca idu kroz blato prljavi do poslova i škole”, dodala je Arambašićeva.

Milenko Šajić, portparol Gradske uprave, kazao nam je da su radovi na postavljanju vodovodne instalacije u pomenutoj ulici završeni.

“Čeka se isporuka buster stanice kako bi se novoizgrađeni cjevovod mogao pustiti u funkciju.

U okviru radova redovnog održavanja biće sanirana sva nastala oštećenja. A sanacija klizišta u toj ulici u ovoj godini nije u programu”, rekao je Šajić.

(Nezavisne)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender