28. 11. 2020.
Bregović: Imam 63 godine, a živim kao mladić!

Bregović: Imam 63 godine, a živim kao mladić!

Brega tužio Bebeka

Zabrana izvođenja simfonijskih obrada pesama “Bijelog dugmeta”. Željko može da izvodi Goranove numere bez dozvole isključivo u originalnim aranžmanima

Advokati Gorana Bregovića, kako saznaju “Novosti”, uručili su producentu Tomislavu Kašljeviću, organizatoru turneje “Željko Bebek – 40 godina sa vama” zabranu izvođenja njegovih dela u simfonijskoj obradi bez pisane dozvole autora, kako zakoni u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini izričito nalažu. Takođe, uručen mu je i odštetni zahtev za dva održana koncerta u Zagrebu i Beogradu, početkom novembra. Naime, Bebek može da izvodi Bregovićeve pesme bez posebnog odobrenja nekadašnjeg šefa “Bijelog dugmeta”, isključivo u originalnim aranžmanima. Novac koji dobiju na ime odštete, Bregovićevi advokati uplatiće u dobrotvorne svrhe.

Podsećamo, prvi pevač “Dugmića” nameravao je da jubilej obeleži koncertima u Zagrebu, Beogradu, Sarajevu i Ljubljani, sa simfonijskim i tamburaškim orkestrom, izvodeći najveće hitove svog bivšeg benda poput “Selme”, “Ima neka tajna veza”, “Šta bi dao da si na mom mestu” ili “Sanjao sam noćas da te nemam”. Prva dva su održana, a koncert u Bebekovom rodnom Sarajevu 27. novembra u dvorani “Mirza Delibašić” (nekadašnja “Skenderija”) koja prima 15.000 posetilaca, otkazan je uz napomenu da će biti održan naknadno u BKC, gde staje tek 800 ljudi. Kako stvari sada stoje, Sarajlije neće videti Bebekov koncert sa simfonijskim orkestrom i tamburašima ni u “Mirzi Delibašiću” ni u BKC.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender