01. 12. 2020.
Danas Opšti izbori u BiH

Danas Opšti izbori u BiH

Izbori u Milićima: Momir Lazarević novi načelnik

Prema preliminarnim i nezvaničnim rezultatima, o kojima su izvjestili posmatrači Koalicije „Pod lupom“ sa 14 biračkih mjesta, novi načelnik opštine Milići je Momir Lazarević, kandidat SNSD-a. Momir Lazarević je osvojio 65,3% glasova, dok je njegov protukandidat Miloš Radić, kandidat SDS-a osvojio 34,7% glasova.

Glasanje na današnjim prijevremenim izborima za načelnika opštine Milići je na većini biračkih mjesta proteklo bez većih smetnji i uz nekoliko manjih uočenih nepravilnosti. Od ukupno 14 posmatranih biračkih mjesta, na 3 biračka mjesta je zabilježen bar jedan slučaj tzv. porodičnog glasanja. Na 3 biračka mjesta je zabilježen bar jedan  slučaj da jedna osoba pruža pomoć većem broju birača pri glasanju. Na 2 biračka mjesta nije istaknuta kopija obrasca za zbirnim rezultatima nakon utvrđivanja  rezultata glasanja. Prema izvještajima posmatrača, svih 14 biračkih mjesta u opštini Milići zatvoreno je u 19:00 sati. Zatvaranje biračkih mjesta, uključujući procese utvrđivanja  rezultata glasanja i pakovanja izbornog materijala, obavljeno je u skladu sa važećim propisima.

Koalicija poziva nadležne izborne komisije da razmotre sve zaprimljene primjedbe i prigovore u zakonskim rokovima u cilju poštivanja izborne volje birača.

Koalicija zahvaljuje izbornoj administraciji i političkim subjektima na uspješnim izborima i saradnji, kao i građanima i građankama koji su iskoristili svoje demokratsko pravo na glasanje.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender