26. 11. 2020.
Ovacije za malog harmonikaša

Ovacije za malog harmonikaša

Ovacije za malog harmonikaša

Trinaestogodišnji virtuoz na harmonici Radovan Ivanović doživio je ovacije prepune dvorane Kulturnog centra Banski dvor za svoj prvi solistički koncert!

 Svjetski vicešampion demonstrirao je u četvrtak naveče ne samo talenat, već i vrhunsko umijeće u muziciranju nagovijestivši blistavu karijeru.

Ovo je bio moj prvi koncert i kruna svega onoga što sam do sada radio i naučio. Uložio sam mnogo truda da bih postigao vrhunske rezultate i sve se to isplatilo! Do sada sam postigao mnogo, a ovaj koncert je bio ono čemu sam težio od kada sam prvi put uzeo harmoniku u ruke – ispričao je Ivanović.

Kazao je da podjednako voli da svira klasičnu i narodnu muziku.

– Planiram da završim srednju muzičku školu i nastavim da se bavim muzikom –nema dilemu mladi virtuoz.

Ivanović je učenik osmog razreda osnovne škole te šestog razreda Muzičke škole “Vlado Milošević” u klasi profesora Save Čovičkovića. Na harmonici svira od pete godine. Trenutno se priprema za svjetsko takmičenje u klasičnoj muzici, koje će u maju iduće godine biti održano u Njemačkoj.

– Dobro ću se pripremiti i nadam se uspješnim nastupima i dogodine. Vjerujem u sebe i svoj rad – kazao je Ivanović.

Profesor Savo Čovičković rekao je da je Ivanović posebno dijete.

– Malo je takvih talenata! Kao što jedan kolega profesor reče, Radovan je među prvih pet harmonikaša svijeta. Mislim da iza njega treba da stanu i da mu podršku daju društvo u cjelini i država. On je učenik šestog razreda muzičke škole, a podjednako dobro izvodi i narodnu i klasičnu muziku. Nema sumnje da je pred njim vrhunska karijera – istakao je Čovičković.

Koncert mladog harmonikaša imao je dva dijela, onaj u kojem je svirao narodne melodije i onaj u kojem je izvodio djela klasične muzike.

Podjednako oduševljenje publika je pokazala tokom oba dijela koncerta, a podrška na sceni su mu bili kolege iz Muzičke škole “Vlado Milošević” i profesori te škole okupljeni u sastavu “Bandoneon Square”. Do ideje za ovaj specifični nastup došao je Radovanov otac Bogdan Ivanović i njegovi profesori.

Uspjesi

Radovan Ivanović je osvojio mnogo nagrada, učestvovao na mnogim međunarodnim takmičenjima u Kragujevcu, Puli i drugim mjestima, gdje je uglavnom zauzimao prva mjesta. Ove godine je za samo 15 dana pobijedio na tri takmičenja u Republici Srpskoj i Srbiji.

(Glas Srpska)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender