24. 06. 2021.
Prijedorčanka ispričala kako je izbjegla udar voza

Prijedorčanka ispričala kako je izbjegla udar voza

Prijedorčanka ispričala kako je izbjegla udar voza

Živa sam, to je najvažnije, priča Branka Desnica iz Brezičana kod Prijedora koja je, jutros, uspjela da iskoči iz automobila koga je smrskao voz na relaciji Banjaluka – Novi Grad.

Sve se desilo oko devet časova na pružnom prelazu nesrećnog naziva “trinaesta” u naselju Raškovac. Branka kaže da je krenula na posao i polako vozila zbog magle. Kad je već bila na prelazu ugledala je voz. Sirena upozorenja iz lokomotive toliko je prepala da joj se ugasilo auto.

“Nisam imala vremena ponovo da ga upalim, mislila sam da ga cimnem, ni to nisam uspjela. Otvorila sam vrata i izašla dva koraka iza auta. Tad je naišao voz, udara u auto i vuče ga pedesetak metara. Voz je stao, auto je uništeno. Srećna sam što sam živa”, priča Branka Desnica.

O silini udara svjedoči i smrskani automobil. Od njega je ostala hrpa zgužvanog lima. Pitanje je šta bi se sa ženom dogodilo da na vrijeme nije iskočila iz automobila.

Na to ne smije ni da pomisli Aida Okić koja stanuje pored pružnog prelaza. Šokirala se kad je vidjela udar voza u auto. I to joj nije prva nesreća kojoj je svjedočila. Zato moli za veću bezbjednost.

“Opet apelujem na sve, i mještane i sve moguće da nam se stavi bilo kakva rampa ili neki signal da se stavi jer su magle velike, sad zimi pogotovo”, kaže Aida Okić.

Na pružnom prelazu “trinaesta” postoji znak stop i andrejin krst. Skoro nakon svake nesreće na tom mjestu, među kojima su česte i one sa smrtnim ishodom, mještani traže da se postavi rampa. Čekaju je – već decenijama.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender