02. 12. 2020.
Toplana Banjaluka

Toplana: Imamo grijanja za još dva dana

U ta dva dana, obećali su iz Toplane, će pronaći novog dobavljača, budući da su raskinuli ugovor sa dosadašnjim dostavljačem, javlja ATV.

Nejasno je na koji način će dato obećanje realizovati, jer tender za nabavku tih resursa nije raspisan, navodi portal banjalučke televizije.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da će narednih dana tražiti informaciju o ugovorima i aneksima ugovora koje je Javno preduzeće “Toplana” zaključilo po osnovu javnih nabavki.

Komentarišući navode o namještanju tendera za nabavku mazuta u “Toplani”, Gavranović je rekao da će tender biti poništen ukoliko navodi budu potvrđeni.

“Svojevremeno smo na Skupštini grada donijeli zaključak da ‘Toplana’ dostavi ugovore koje je zaključila i u kojima je preduzeće ‘Higat’ dobilo tender pod određenim uslovima, a onda je pod čudnim okolnostima taj ugovor izmijenjen na štetu grada”, istakao je Gavranović nakon redovnog sastanka sa građanima.

On je dodao da će se potruditi da bude utvrđeno ko je to uradio, a da će odgovornost za eventualno namještanje tendera biti razmatrana u “Toplani” i da će na pitanja o tome morati da odgovori direktor preduzeća.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender