23. 06. 2021.
Dodik: BiH samo virtuelno postoji

Dodik: BiH samo virtuelno postoji

Dodik završio svjedočenje u Hagu

U današnjem dijelu svjedočenja Dodik je rekao da su uoči i za vrijeme rata u BiH političke i vojne poteze povlačili isključivo Bošnjaci i Hrvati, a da su Srbi samo reagovali na njih da bi zaštitili srpski narod.

Dodik je istakao da je to jasno vidljivo i da se hronološki gledano može i dokazati, te da je srpski narod jednako bio ugrožen i u Sarajevu, i u Krajini i u Hercegovini.

On je naglasio da je tokom rata više puta srpska strana pokušala da dođe do dogovora, posebno ističući Kutiljerov plan i dogovor iz Portugalije koje je odbacio Alija Izetbegović.

Predsjednik Republike Srpske rekao je i da su potezi koji su povlačeni u stvaranju Republike Srpske bili sasvim legitimni i logični te da je srpski narod imao pravo na njih.

“Koristeći proklamovano pravo naroda na samoopredjeljenje Ustava Jugoslavije, i Srbi su imali pravo na svoju političko-teritorijalnu organizaciju”, rekao je Dodik.

Svjedočenje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u svojstvu svjedoka odbrane na suđenju generalu Ratku Mladiću pred Haškim tribunalom počelo je juče. Svjedočenje je nastavljeno i danas prije podne.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender