29. 11. 2020.
Lukač: Akcija “Ruben” nije izvedena neselektivno

Lukač: Akcija “Ruben” nije izvedena neselektivno

Ministar Lukač: Nema informacija o novim terorističkim napadima

On je podsjetio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske početkom godine formiralo upravu za borbu protiv terorizma i ekstremizma, imajući u vidu da je u BiH posljednjih godina povećana opasnost od radikalnog islama.

Lukač je istakao da sve zemlje, ne samo u okruženju, moraju biti uključene u borbu protiv terorizma.

Odgovarajući na poslanička pitanja, on je dodao da je MUP pokrenuo projekte na opremanju svojih kapaciteta, te najavio da će biti kadrovski pojačana Specijalna jedinica policije.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić izjavio je da je rok za izgradnju sjevernog krila i rekonstrukciju centralnog bloka Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske polovina 2018. godine.

On je naveo da ovaj projekat obuhvata 60.000 metara kvadratnih, te da je u toku izgradnja sjevernog krila.

Bogdanić je ocijenio da je rekonstrukcija ove zdravstvene ustanove od vitalne važnosti za zdravstveni sistem Republike Srpske.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović rekao je da će i u narednoj godini biti obezbijeđena sredstva za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, te da je potpuno zbrinjavanje ovih kategorija planirano do 2018. godine.

Govoreći o novom zakonu o radu, Savanović je rekao da je Vlada usvojila radnu verziju koja je poslata socijalnim partnerima, ali da je u konsultacije za sada uključena samo unija udruženja poslodavaca Republike Srpske.

On je još jednom pozvao Savez sindikata Republike Srpske da se uključi u konsultacije.

Pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Boris Pašalić rekao je da će za sanaciju vodoprivrednih objekata u 2016. godini biti utrošeno oko 31 milion KM iz sredstava Evropske investicione banke.

Podsjećajući da su ukupna sredstva iz ovog izvora 107,5 miliona KM, Pašalić je naveo da je u 2014. godini utrošeno 13,5 miliona KM, a ove godine 14,6 miliona KM.

On je najavio da će naredne godine početi izgradnja drinskog nasipa, čija je ukupna vrijednost oko 25 miliona KM.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender