24. 11. 2020.
Četvorogodišnji Ivan majstorski igra užičko kolo (VIDEO)

Četvorogodišnji Ivan majstorski igra užičko kolo (VIDEO)

Četvorogodišnji Ivan majstorski igra užičko kolo (VIDEO)

Ovaj četvorogodišnjak kolo je naučio da igra sa dvije godine i kako kaže, nije mu bilo uopšte teško. Ivan ima nepogriješiv osjećaj za ritam, a njegove starije sestre Jovana (13) i Jelena (9) su mu pokazale prve korake.

“Nas dve igramo u folkloru i Ivana smo povele na probu sa nama, on je tada imao dve godine”, priča starija Jovana za Tanjug i dodaje da je Ivan odmah počeo da igra uz njih.

Od tada Ivan igra na raznim veseljima i prava je atrakcija.

“Ja muzici dam 100 dinara da svira kolo, a oni mi vrate 10 evra”, kaže ovaj mališan koji svoju popularnost i ne razume baš najbolje.

Njegov otac Zoran kaže da nije očekivao da će Ivan izazvati ovoliko interesovanje, jer za njih to i nje nešto novo.

“Ivan igra od kako je prohodao i nama to nije neobično, ali naravno da nam je drago zbog toga što je njegovu igru vidjelo toliko ljudi”, priča Zoran i u šali dodaje da mu je teško da prizna da je taj talenat Ivan naslijedio od majke.

Ivanova majka Milana ističe da je sve troje djece muzikalno i da i kćerke igraju od malena, ali da je sin zahvaljujući internetu postao popularan.

“On voli svu muziku, ali kolo mu je omiljeno, kad čuje prve taktove, bez obzira šta u tom trenutku radi ostavlja sve i počinje da igra”, kazala je ona Tanjugu.

Ivan kaže da bi volio da nauči da svira harmoniku, a kad poraste biće “učitelj folklora”.

Pogledajte video na kome se vidi Ivanovo nevjerovatno umijeće.

https://www.youtube.com/watch?v=YMxGz02sR38

(Telegraf)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender