25. 11. 2020.
Hag: Šainović osuđen na 18, Pavković na 22 godine

Hag: Šainović osuđen na 18, Pavković na 22 godine

Presude Karadžiću i Šešelju do kraja marta 2016. godine

On je u obraćanju Savjetu bezbjednosti UN naglasio da je zbog objektivnih razloga došlo do izvjesnog odlaganja u slučajevima protiv Karadžića i Šešelja, što je uslovilo da ti prvostepeni postupci ne budu okončani do kraja 2015. godine, kako je planirano.

“Uprkos tome, sastavljanje presude u izuzetno kompleksnom predmetu Karadžić i predmetu Šešelj je u završnoj fazi i predsjedavajući sudija mi je iznio uvjeravanje da će ovaj postupak definitivno biti završen prije kraja marta 2016. godine. Takođe se nadam da će i postupak `Šešelj` biti okončan u istom vremenskom roku”, naveo je Agius.

Govoreći o prvostepenom postupku koji se vodi protiv generala Ratka Mladića, te o žalbenim postupcima u predmetima protiv Jovice Stanišića, Stojana Župljanina i jadranka Prlića, Agius je rekao da se oni odvijaju prema planu.

On je ukazao da je završetak jednog od žalbenih postupaka u predmetu “Stanišić i Simatović” zakazan za 15. decembar 2015. godine, saopšteno je iz Haškog tribunala.

U osvrtu na predmet protiv Gorana Hadžića, Agius je podsjetio da je 26. oktobra Vijeće donijelo odluku da zbog lošeg zdravstvenog stanja Hadžića odgodi postupak na tri mjeseca i naglasio da ta odluka može biti produžena.

“Siguran sam da ćete se složiti sa mnom da su izazovi poput zdravstvenog stanja optuženog izvan naše kontrole i zahtijevaju kontinuirano razmatranje od slučaja do slučaja. Zdravstveno stanje Hadžića se pomno prati”, naveo je Agius.

Agius je poručio da je na njemu odgovornost da taj sud dovede do zatvaranja 2017. godine i da je odlučan da povjereni zadatak obavi najbolje što može.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender