26. 11. 2020.
„Turnir u malom fudbalu je sportski ponos našeg grada“

„Turnir u malom fudbalu je sportski ponos našeg grada“

„Turnir u malom fudbalu je sportski ponos našeg grada“

Povodom održavanja četrdesetog, jubilarnog turnira u malom fudbalu, JU SC Borik i Banjalučka pivara, organizovali su sinoć u dvorani Borik druženje sa sportistima, sportskim radnicima, novinarima i građanima koji su u protekle četiri decenije bili uz ovaj turnir.

Gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović, u svom obraćanju, rekao je da je turnir u malom fudbalu, koji je uvijek u svom nazivu nosio ime Borik, jedna od najznačajnijih sportskih manifestacija u gradu.

– Četiri decenije, ljudi iz dvorane Borik, vrijedno rade kako bi održali ovaj turnir i to mora da se cijeni. Banja Luka je grad koji ima dušu, a u to se uvijek iznova uvjerim kada se u naš grad vratim sa putovanja iz inostranstva. Nažalost, ima i onih koji ne osjećaju dušu ovog grada, koji ne vide i ne čuju ništa od onoga što smo i ovdje večeras čuli. Nije sve tako crno, a večerašnji događaj je jedan od lijepih momenata i zbog toga se zahvaljujem čelnicima JU SC Borik i Banjalučke pivare koji su nam priredili ovo druženje – poručio je gradonačelnik Gavranović.

Direktor JU SC Borik Manojla Zrnić, rekao je da će na ovogodišnjem turniru, koji nosi naziv „Borik Nektar 2016“, učestvovati 140 ekipa u svim kategorijama, što je oko 1.400 sportista koji će, u narednih mjesec dana, igrati fudbal pod svodovima Borika. On je primjetio da u našem gradu ne postoji masovnija sportska manifestacija, a koja ima tako dugu tradiciju.

Na kraju oficijelnog dijela druženja uručene su i nagrade zaslužnim pojedincima koji su dali poseban pečat turniru u ovih 40 godina postojanja.

Podsjećamo, prvi turnir u malom fudbalu odigran je 1976. godine, a pobjednik je bila ekipa banjalučkog Naprijeda.

Turnir u malom fudbalu „Borik Nektar 2016“ počeo je 6. decembra, a finale turnira biće održano sredinom januara naredne godine.

Druženju u Boriku, između ostalih, prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Jasna Brkić, predstavnici Gradske uprave, brojni aktivni i nekadašnji sportisti, sportski radnici, novinari i predstavnci javnog života grada.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender