24. 11. 2020.

Banja Luka: U akciji Fleš uhapšeno pet lica

Šest lica osumnjičenih da su na području grada Banjaluka počinila dvanaest krivičnih djela protiv imovine, uhapšeno je u nastavku akcije “Freš” koju sprovodi Centar javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka u koordinaciji sa Okružnim tužilaštvom.

Srna saznaje da su uhapšeni Zoran Lajšić /50/, Mirko Malić /22/, Nenad Pucarević /21/, Zoran Đukić /18/, Miloš Zrnić /18/ i Zoran Popović /48/, svi iz Banjaluke.

U saopštenju iz CJB navodi se da je policija, po naredbi Osnovnog suda, izvršila pretres kuća i stanova na četiri lokacije u Ulici Carice Milice, Karađorđevoj, Ulici Poljskog partizanskog odreda i Makarija Sokolovića, i tom prilikom su pronađeni predmeti koji potiču iz krivičnih djela i mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Među pronađenim predmetima su automobil “audi”, ključevi od automobila “pasat”, “audi” i “opel”, te ručna bomba M52 i više komada metaka.

Nakon kriminalističke obrade, utvrđeno je da su uhapšena lica, zajedno i odvojeno izvršila krivična djela – krađe putničkih automobila, oduzimanje motornih vozila, teške krađe u kućama i putničkim automobilima, nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i drugih radnji na štetu fizičkih lica.

CJB Banjaluka će protiv uhapšenih lica dostaviti izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nadležnom tužilaštvu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender